Hem/Ansökan för korttidsarbete har öppnat

Ansökan för korttidsarbete har öppnat

Av: |Publicerat: 2021-03-30|

Ansökan om stöd för korttidsarbete har nu öppnat för perioden december 2020-juni 2021. Ansökan görs på Tillväxtsverkets hemsida.

Stöd för korttidsarbete – datum

Vissa företag har redan tidigare kunnat söka stöd för december 2020. De företag som inte gjort det tidigare och vill göra det nu måste ansöka senast den 30 april. Tillväxtverket skriver på sin hemsida ”Söker du stöd i mars eller april kan du söka stöd från 1 december 2020 till 31 maj 2021. Söker du stöd i maj kan du söka stöd från 1 januari till 30 juni. Söker du stöd i juni kan du söka stöd från 1 februari till 30 juni.”

Ytterligare ansökningar sker i avstämningen

Om du sedan vill söka mer stöd gör du det i samband med avstämningen 1-28 juli. Viktigt att komma ihåg är att du inte kan komplettera din första ansökan med fler stödmånader utan endast kan göra det i avstämningen. I avstämningen kan du som längst söka retroaktivt från mars månad.”

Tydligare regler avseende utdelning

Reglerna har till stor del förtydligats mot de tidigare stödperioderna, bland annat kring vad som gäller för utdelningar. Men det finns fortfarande en del regler som är öppna för tolkning. Mer om förutsättningarna, finns att läsa hos Tillväxtverket. Hör gärna av dig till din kontakt på Revideco om du vill diskutera kring ditt företags situation.

Stöd för korttidsarbete – revisorsintyg

Nytt för denna period är att för företag med en lönesumma i jämförelsemånaden som överstiger 400 000 kr så måste ansökan kompletteras med ett revisorsintyg. Jämförelsemånaden är normalt tre månader före första stödmånaden. Om ditt företag behöver ett sådant intyg hör av dig till din kontakt hos oss i god tid då det kan ta ett tag att få fram all formalia som krävs för intyget.

Dela den här artikeln!