Hem/Boktips för lata sommardagar!

Boktips för lata sommardagar!

Av: |Publicerat: 2018-06-20|

Här kommer några boktips från oss på Revideco, det är böcker och poddar att njuta av under lata sommardagar! Läser du det här på sociala medier får du gärna lägga till ditt boktips i kommentarerna!

Boktips för lata sommardagar!

Anna-Karin Eriksson: Jag rekommenderar Vilda svanar av Jung Cheng En självbiografisk familjehistoria om tre döttrar av Kina. Skildrar Kinas förvandling under 1900 talet! Gillar man historia är det är en given sommarhit! Tjock bok som räcker i alla fall 3 – 4 dagar att läsa ut. Jag rekommenderar också En Geishas memoarer av Arthur Golden. LÄS! Fantastisk bok om hur en flicka blir såld som slavar till olika Geisha hus. Ett annat toppen-boktips är Sophies historia av Jojo Moyes, också en fantastiskt bra bok. Den kan du läsa ut på en dag om du sträckläser! Och Onskan av Jan Guillou, den handlar om Erik som växer upp med en sadistisk styvfar, även hans liv i internatskolan Stjärnsberg där de har så kallad ”kamratfostran”- man hejar på Erik i hela boken!

Ulrika Oscarsson: Jag kan rekommendera podden Kära Barn. Där tar de upp lyssnarnas ”problem” med sina barn och ger förslag på lösning.

Antti J. Niemi: Jag rekommenderar podden Freakonomics – the hidden side of everything med Stephen J. Dubner. Jag läste boken när den kom ut 2005 och fastnade för att de kan beskriva komplicerade saker på ett så lättsamt sätt. En annan pod som jag rekommenderar är Kapitalet – en pod om ekonomi med Jacob Bursell. Den är på svenska och behandlar olika ekonomiska och finansiella frågor på ett ovanligt uppmärksamt sätt. Jag rekommenderar också författaren Carlos Ruiz Zafón och den serie böcker som han skrivit. Ängelns lek, Himlens fånge & Vindens skugga utspelar sig i ett drömskt Barcelona från 1920 talet och framåt. Jag ser också fram emot att läsa Andarnas labyrint som är den sista boken i serien och som precis släppts.

Johan Söderström: Jag rekommenderar Höstsol av Lars Wilderäng. Han bjuder på en riktig technothriller om en rysk invasion av Gotland. Full fart från första till sista sidan!

Yongan Kim: Jag rekommenderar serien om Christopher Silfverbielke skriven av Dan Buthler och Dag Öhrlund. Första boken heter En vanlig man och är den första av nio. Det här är riktigt ruskiga böcker som man inte kan sluta läsa. Jag rekommenderar också Omgiven av Psykopater: Så undviker du att bli utnyttjad av andra skriven av Thomas Erikson. Den här boken var intressant.

Robert Lundström: Jag rekommenderar De underkända” av Hjort Rosenfeldt. Det är en svensk deckare med aktuellt tema, varför hyllas dårskapen före kunskapen? Rikskrim utreder mord på bloggare och deltagare i dokusåpa. Spännande från 1.a sidan.

Dela den här artikeln!