Julen verkar förändras långsammare än samhället i övrigt. Det ligger liksom i ordet ”tradition”. Och det verkar också som att vi människor mer och mer behöver platser av stabilitet i dessa snabba förändringstider. Platser och tider där återhämtning kan ske, där alla intryck inte är konstant nya. Därför tycker jag personligen att vi ska omfamna traditionerna – och just använda julen till en tid för återhämtning och vila.

För vi lever verkligen i en tid av snabb förändring, inte minst inom våra favoritområden entreprenörskap, ekonomi och företagande. Även om de flesta av oss nog i grunden uppskattar förändringar, så kan de också göra oss stressade och rädda. Och då är det lätt att vi människor hamnar fel. Fattar fel beslut, tappar fokus och slarvar med viktiga relationer. Som i sin tur leder till mer stress och rädsla.

Jag är en rätt så nyfiken och snabb person. Som sådan har jag definitivt stunder när det går lite för fort, och jag därför hamnar fel. För att motverka detta försöker jag att acceptera att jag inte kan hänga med överallt, och förstå att jag behöver återhämtning. Som i mitt fall ofta består av pianospelande, ta ett flera timmar långt bad tillsammans med en bra bok, eller sitta försjunken i soffan halva lördagen och diskutera livets mysterier med min fru. Jag lyckas inte alltid, men behovet verkar bli starkare och starkare med åren.

”Bra saker tar tid”

En viktig insikt som kommit med åren är att ”bra saker tar tid”. Detta uttryck har blivit lite av ett mantra de senaste åren hos oss på Revideco – ska det bli bra, så måste det få ta tid! Inte minst för att det är så viktigt att få med sig människorna på resan. Och ska saker tillåtas ta tid, så bör man påbörja förändringen tidigt. Exempelvis började vi redan för flera år sedan vår omställning till digitaliserad och automatiserad redovisning, som i år lett till att vi fått ett flertal helt nya kunder till vårt controllerpaket, och varit med och hjälpt kunder införa helautomatiserad redovisning. Och tidigt noterade vi att våra snabbväxande och kreativa kunder har behov av mer och snabbare kvalificerad rådgivning, som i år lett till en lansering av enkla, snabba rådgivningstjänster till ett fast pris, där du som entreprenör får del av vår långa erfarenhet under ett entimmes möte. Dessa möten har blivit mycket populära, och vi utvecklar dem vidare!

Dessa små steg framåt ledde också till att vi i år blev nominerade till Årets Framtidsbyrå i vår bransch! Bland nästan 100 sökande så blev vi utvalda att vara med i finalen, där 5 byråer gjorde upp om titeln. Vi vann inte – i år – men är mycket stolta över finalplatsen! Och eftersom vi fortsätter vår förändringsresa, med bra saker som tillåts ta tid, så hoppas vi på att komma högre upp kommande år!

Tillsammans med alla fantastiska, kreativa, noggranna, kunniga och oliktänkande medarbetare på Revideco, vill jag till sist önska dig en vilsam och återhämtande jul!

Vänligen // Erik