Hem/Nytt år lägre förmånsvärde?

Nytt år lägre förmånsvärde?

Av: |Publicerat: 2010-12-01|

Som brukligt är uppdateras förmånsvärden årligen. Detta år kommer uppdateringen att leda till lägre förmånsvärden som en följd av att statslåneräntan som används för beräkning av förmånsvärdet för 2011 faktiskt blev lägre än för 2010. Det rör sig inte om några stora sänkningar men för en bil med förmåns- grundande pris på 320 000 kr sjunker förmånsvärdet med ca 900 kr/år.

För den som tänkt köpa ny förmånsbil är det bra att tänka på att 2011 är sista året med den nuvarande miljöklassningen av tjänstebilar. Regeringen har aviserat att skattefördelarna för etanolbilar i tjänstebilssystemet sannolikt kommer att försvinna 2012. Det är i dagsläget oklart om gas- och hybridbilar kommer att få fortsatta rabatter. För tjänstebilsköparen är det alltså lika viktigt att lyssna på politikerna som på bilhandlarna.

Löneunderlag?

Du känner väl till att förmånsvärdet ej får räknas med i sammanställningen av löneunderlag vilka styr möjligheten till lågbeskattad utdelning. Förmånen är heller inte sjukpenninggrundande. Det finns dock en enkel lösning, nettolöneavdrag. Kontakta oss så förklarar vi.

Dela den här artikeln!