Nyheten att ett företag erbjuder sina anställda som löneförmån att frysa in ägg (alltså sådana som det kan bli bäbisar av) orsakade en del rabalder ur genussynpunkt. Helt OK att erbjuda detta, meddelade dock Skatteverket. Vi lämnar denna debatt åt sidan, men det finns ändå en intressant sak att belysa: möjligheten att erbjuda sina anställda, eller att bekosta den egna sjukvården via företaget.

Jag ger här två exempel. Förutsättning för båda är att den sjukvård som finansieras ska vara privat, dvs offentligt finansierad sjukvård omfattas inte av detta:

För företagaren

En kund till mig (enpersonsbolag) ville göra en speciell åderbråcksoperation på en privat klinik. Fakturan ställs till bolaget som betalade och återförde dessa kostnader på deklarationen. På beloppet måste företaget betala 22% bolagsskatt, men det är inte att betrakta som lön och företaget slapp alltså betala arbetsgivaravgifter. Tack vare att det inte handlade om lön behövde företagaren inte heller betala personlig skatt på beloppet. Summa summarum: det blev en riktigt bra affär för bolaget och dess ägare!

Detta förhållande gäller förstås även för företagare som har anställda. En anställd måste dock få ett sådant här upplägg godkänt av företagets ägare/styrelse.

För den anställde

En anställd vill göra en privat ögonoperation. Genom överenskommelse med företagets ägare ställs fakturan till företaget. Företaget betalar, återför dessa kostnader i deklarationen och betalar bolagsskatt, precis som i förra exemplet. Beloppet (inklusive bolagsskatt) dras sedan från den anställdes bruttolön. Även i det här fallet slipper företaget betala arbetsgivaravgifter och den anställde slipper löneskatt. Det blir alltså en totalt sett lägre kostnad för den anställde utan kostnad för företaget (förutom då den rena administrationen av det hela, men å andra sidan får ju företaget i det här fallet troligen en gladare anställd med bättre syn).

Enda nackdelen för den anställde är att det belopp som dras från bruttolönen inte blir pensionsgrundande. Detta är förstås en nackdel bara om den anställdes lön är lägre än maxtaket för pensionsgrundande inkomst.

Med andra ord: här finns möjligheter att åtgärda små och större skavanker som inte är högprioriterade i den offentliga vården men som kanske höjer livskvaliteten rejält för den enskilde och därmed även förbättrar arbetsklimatet på företaget.

Prata gärna med någon av oss på Revideco om du vill veta mer eller utforma ett erbjudande på ditt företag.

Texten är skriven av Erik Emilsson, VD på Revideco