Hem/Toppartiklar 2015 på revideco.se

Toppartiklar 2015 på revideco.se

Av: |Publicerat: 2016-01-27|

2015 var året som vi på Revideco började skriva artiklar i en lite större omfattning än tidigare och här kommer topplistan över mest läst under fjolåret.

På femte plats hittar vi artikeln Bra underlag ger effektivare revision skriven av auktoriserade revisorn Fredrik Pålsson Är du ekonomiansvarig och undrar vilka underlag du ska lämna till din revisor? För att din revisor ska kunna göra en så effektiv revision som möjligt så underlättar det om alla underlag och uppgifter är med i materialet redan från början. I artikeln finns en genomgång över vilka underlag som behövs.

Läs den här: Bra underlag ger effektivare revision

På fjärde plats hittar vi artikeln Kick-off – kostnaderna som skattemässigt sparkas ut ur resultaträkningen skriven av Revidecos Jenny Douhan. I artikeln så fick vi en genomgång av de skattemässiga reglerna för avdrag och hur man ska förhålla sig till dessa.

Läs den här: Kick-off – kostnaderna som skattemässigt sparkas ut ur resultaträkningen

På andra plats landar artikeln ”Hur stor aktieutdelning får man ta i fåmansbolag?” Vill du veta hur stor utdelning ägaren kan ta, när man får ta utdelning, hur skatten på utdelningen ska deklareras, när skatten på utdelningen ska betalas, hur man bokför utdelning, om utdelningen måste betalas ut direkt och om man får dela ut resultatet löpande under räkenskapsåret? Då ska du läsa den här artikeln.

Läs den här: ”Hur stor aktieutdelning får man ta i fåmansbolag?”

Mest läst är artikeln 3:12-reglerna – det här gäller 2016 och på tredje plats landade förra årets upplaga av samma artikel. 3:12-reglerna är det regelverk som styr hur fåmansföretagare blir beskattade för utdelning från det egna bolaget. I dagsläget anses regelverket vara gynnsamt och det på grund av att regelverket lämnar utrymme till beskattning ner till 20 %, vilket jämfört med annan beskattning anses som låg. Regelverket har i flera omgångar ändrats och kan idag beskrivas som ett lapptäcke av regler, ibland svåra att förstå. I artikeln gör Revidecos Antti Niemi ett försök att på ett enkelt sätt beskriva regelverket så som det ser ut 2016.

Läs den här: 3:12-reglerna – det här gäller 2016

Tack till alla som läst! Många spännande artiklar är på gång så fortsätt att följa oss på webben!

Dela den här artikeln!