Hem/Toppartiklarna på Revideco.se 2017

Toppartiklarna på Revideco.se 2017

Av: |Publicerat: 2018-01-15|

2017 har varit ett rekordår för Revideco på många sätt, varav ett har varit antalet läsare av våra artiklar på Revideco.se. Många ämnen har avhandlats under året men vi ser tydligt att de om utdelning är mest intressanta även i år. Här kommer topp 5 för 2017!

1. Hur stor aktieutdelning får man ta i fåmansbolag?

Vill du veta hur stor utdelning ditt bolag kan ge, dvs hur stora utdelningsbara medel bolaget har, när man får ta utdelning, hur skatten på utdelningen ska deklareras, när betalas skatten på utdelningen, hur man bokför utdelning mm mm så ska du läsa den här artikeln.

2. 3:12-reglerna – så beskattas du för utdelning 2017

3:12 reglerna har varit ett hett diskussionsämne under året då regeringen tog fram ett förslag som skulle försämra skattesituationen för många småföretagare. Vill du hålla dig uppdaterad om vad som sker 2018 har vi redan nu uppdaterat artikeln inför 2018: 3:12-reglerna – så beskattas du för utdelning 2018.

3. Fakturera utländska kunder – hur gör jag med momsen?

Moms i Sverige anses av många som en snårigt ämne – och när det kommer till moms utanför Sveriges gränser anses det ofta ännu snårigare. Den här artikeln ger dig en bra introduktion till ämnet.

4. Intäktsredovisning i K2 efter regeländringarna

1 juli 2016 fick vi nya regler för hur intäkter ska redovisas i bolag som följer K2. Det har påverkat sättet att redovisa intäkter i bland annat många konsultbolag. Vi får fortfarande frågor avseende det här och många läser fortfarande vår artikel.

5. Ändringar i årsredovisningslagen och K-regelverken – så påverkas ditt bolag

Vår årliga uppdatering om regelförändringar får varje år många läsare – då du genom den, på ett enkelt sätt, får en fingervisning om det är något som kan påverkar din vardag.

Dela den här artikeln!