Hur mycket kostar bokföringsbyrå?

Vad det kostar att anlita en bokföringsbyrå, en redovisningskonsult eller en redovisningsbyrå kan variera. Ofta börjar man fundera på vad det kostar i förhållande till att göra det själv, då gäller det att väga in vad som ingår och vad det innebär att anlita en redovisningsbyrå.

Det som avgör priset är bland annat erfarenhet, kompetensnivå, geografisk plats och såklart uppdragets omfattning. Det blir såklart en prisskillnad om du anlitar en redovisningskonsult för din löpande bokföring mot om du bara använder tjänsterna en gång per år för att få hjälp med till exempel deklarationen.

Vissa redovisningskonsulter tar betalt per timme medan andra tar ett fast pris, det beror på vem du vänder dig till och vilken typ av uppdrag det handlar om.

Därutöver spelar såklart företagets storlek in. En enskild firma eller små företag med mindre än 3 anställda har förmodligen mindre bokföring som behöver göras än ett stort aktiebolag som omsätter flera miljoner kronor per år. Men att anlita en bokföringsbyrå eller en redovisningsbyrå är ofta en smidig lösning oavsett antalet verifikationer som behöver hanteras.

Här går vi igenom vad som brukar ingå när du anlitar en redovisningsbyrå. Vi tittar på hur kostnaden brukar se ut och vilka ekonomiska fördelar som finns med att anlita en redovisningsbyrå.

Vad ingår i priset när jag anlitar en redovisningsbyrå?

En redovisningsbyrå kan hjälpa dig med din löpande bokföring, med avstämningar, moms, arbetsgivaravgifter, löner, bokslut, årsredovisningar och deklarationer, bland annat.

En redovisningsbyrå kan alltså hjälpa ditt företag med allt som rör bokföring och redovisning. Detta gör att du slipper mycket administration och kan fokusera på att driva ditt företag fullt ut.

Redovisningstjänster från Revideco:

 • Bokföring
 • Bokslut
 • Årsredovisning
 • Kundfakturering
 • Leverantörsfakturahantering
 • Lönehantering
 • Avstämningar och månadsrapportering
 • Moms- och skattedeklarationer
 • Rådgivning
kasse revideco aktieutdelning utdelning

Vad kostar bokföringstjänster?

Vad det kostar att leja ut sina bokföringstjänster beror på vem eller vilka du väljer att anlita, hur mycket de tar i arvode och hur komplext bolag du har. Ett komplext bolag som till exempel har lager, pågående arbeten, immateriella tillgångar, latenta skattefordringar, komponentavskrivningar och verksamhet i flera länder har ofta dyrare redovisningskostnader än ett företag som har en enklare verksamhet.

Hos Revideco kan du välja själv hur du vill betala. Vill du ha fast pris eller föredrar du löpande räkning? Om du föredrar det senare tar vi betalt per timme, priset beror på uppdragets omfattning och komplexitet eftersom konsulterna som kommer att ta hand om dig har olika lång erfarenhet och specialisering Hur många kr/månad du kommer att betala i slutändan kan vi räkna ut när vi fått koll på vilken typ av tjänster du behöver.

En skräddarsydd redovisningslösning för ditt företag

När du börjar titta på priser kan pengarna du behöver lägga på en redovisningskonsult kännas som en stor kostnad. Särskilt eftersom bokföringsprogrammen blir allt mer användarvänliga. När programmen blir allt enklare att använda kanske du börjar fundera på varför du ska investera i en redovisningskonsult från en byrå. Men kom då ihåg att det finns värden som bokföringsprogram inte kan ge dig.

När du väljer att anlita Revideco för att sköta redovisningen för ditt företag får du en skräddarsydd lösning. Den främsta fördelen med det är att du får en personlig redovisningskonsult som kan ditt bolag (oavsett om du driver en enskild firma eller ett aktiebolag). Denna redovisningskonsult kan alltid svara på dina frågor, vilket blir en stor trygghet för dig. Kom också ihåg att du sparar väldigt mycket tid när du slipper sitta med krångliga bokslut och verifikationer.

Den tiden kan du istället lägga på din kärnverksamhet. Du kan även få hjälp med utdelnings- och bokslutsplanering och såklart löpande stöd i din företagarresa – det är ovärderligt för många av våra kunder.

Om du istället väljer en automatiserad redovisningslösning får du oftast inget av ovanstående stöd. Du får sköta alla delar på egen hand och det kräver att du lägger ner engagemang, tid och kunskap.

omstrukturering

Tre tips innan du väljer redovisningsbyrå!

 1. Fundera två gånger om din redovisningsbyrå vill låsa in dig i ett ovanligt redovisningsprogram och speciellt om avtalsperioden för programvaran är osedvanligt lång. Då blir det svårare och därmed dyrare att migrera ut om du vill avbryta samarbetet. Med tanke på att teknikutvecklingen går snabbt framåt är byten av tekniska lösningar allt vanligare.
 2. Om redovisningsbyrån är en så kallad kombibyrå så innebär det att bolaget har både redovisningskonsulter och revisorer anställda. Det brukar borga för en hög kunskapsnivå hos de anställda – innebärande en trygg situation för dig som företagare. Fråga om det samtidigt som du begär offert.
 3. Kontrollera om byrån är auktoriserad. Det säkerställer en viss kunskapsnivå och också att byrån följer ett etiskt regelverk.
Redovisningstjänster du kan få hjälp med

Vill du sköta bokföringen själv? Testa vårt supportpaket

Det finns de som väldigt gärna vill sköta företagets bokföring på egen hand. Det har inte alltid med priser att göra utan kan handla om att vilja ha kontroll eller att man tycker att det är kul. När du tar del av vårt supportpaket slipper du göra fel. Du sparar tid och får rådgivning som är anpassad för just din situation. En digital on-demand support kan man säga. Smidigt och schysst.

Deklarera skogsfastighet – bokföringsplikt

Välj rätt redovisningsbyrå – 4 steg

Steg 1: Börja med att utgå från ditt bolags behov istället för att jämföra priser på enskilda tjänster. Risken finns att du tar in en redovisningsbyrå som inte erbjuder relevant rådgivning. Då behöver du istället anlita en extern byrå för rådgivning eller köpa tid från bolagets revisor för att hantera vissa frågor. Både extern rådgivning och företagets revisor kostar mer per timme än en redovisningskonsult. I detta fall blir totalkostnaden högre än om du från början väljer en redovisningskonsult med rätt kompetens, som ser ut att kosta mer i en direkt jämförelse.

Kort sagt: när du jämför enskilda tjänster får du inte en rättvis bild av den totala kostnaden för bolagets redovisning.

Steg 2: För att vara säker på att du väljer en professionell och seriös redovisningsbyrå måste du ställa höga krav på kompetens och bra kvalitet. Du bör även säkerställa att de är väl insatta i de regler och bestämmelser som gäller. Ju mer specialiserad en konsult är i ett specifikt redovisningsområde desto mer brukar det kosta. Med kunskap kommer en dyrare prislapp, men också mer värdefulla råd. Håll utkik efter byråer som är auktoriserade, detta är en kvalitetsstämpel.

Steg 3: Se till att redovisningsbyrån du väljer har koll på det digitala och är flexibel. Här finns nämligen mycket tid att spara. Ju bättre redovisningskonsulten är på att hantera tekniska lösningar som sparar tid, desto längre blir kostnaden för dig i längden.

Steg 4: Släpp inte taget. Bara för att du anlitat någon för att hantera din redovisning kan du inte släppa taget helt. Se därför till att välja en redovisningsbyrå där du har nära och löpande kommunikation med din redovisningskonsult. Personlig kontakt och service är viktigt.

Hur mycket kostar bokföringsbyrå? Vanliga frågor och svar!

Vad kostar bokföringsbyrå?

Vad en bokföringsbyrå kostar beror såklart på många olika faktorer. Det viktigaste är att du utgår från ditt bolags situation idag och vart ni ska i framtiden.

Därefter finns ett antal frågor som du bör ställa dig själv när du väljer redovisningsbyrå:

 • Har de rätt kompetens?
 • Är byrån auktoriserad? Dvs kvalitetskontrollerad av en branschorganisation och på så sätt kan borga för en viss kunskapsnivå?
 • Kan redovisningskonsulten växa med ditt bolag?
 • Finns det extra kompetens på byrån som kan kopplas på vid behov?
 • Om du driver internationell verksamhet: har byrån eller konsulten det nätverk som behövs?
 • Vilka delar vill du att ditt bolag själv ska hantera?

Det finns inte en lösning som passar alla. Det finns många olika programvaror, kunskapsnivån kan skilja sig och hur mycket konsulten vet om din bransch kan variera. Det är heller inte standardiserat vad som ingår i olika tjänster, varför du ska vara noggrann med att få detta specificerat innan du bestämmer dig.

Hur mycket kostar bokföring per månad?

Vad bokföring kostar per månad varierar såklart, precis som priserna för redovisningstjänster varierar. Man brukar prissätta enligt följande:

 • Löpande bokföring och redovisning – per timme
 • Löpande bokföring och redovisning – fast pris per månad
 • Fast pris för enbart bokslut – en gång per år
 • Fast pris för enbart deklaration – en gång per år
Din bokföringsbyrå i Jönköping

Vad kostar bokföring per år?

Även denna fråga är omöjlig att svara på innan man vet vilken typ av företag eller aktiebolag frågan avser. Hur komplex är bokföringen? Hur mycket tid tar den? Kontakta gärna oss på Revideco för en offert för att få reda på vad bokföringen skulle kosta för ditt företag.

Kontakta oss för en offert

Vad kostar ett bokföringsprogram?

Det finns idag många bokföringsprogram på marknaden. Priset varierar därför stort. Vissa kostar några hundralappar i månaden eller ett par tusen per år, men det finns både billigare och dyrare varianter. Om du planerar att skaffa ditt eget bokföringsprogram bör du begära in offerter, men också läsa på om vilka funktioner som finns i programmet och vad som ingår.