Måste man anlita bokföringsbyrå?

Alla företag är skyldiga att bokföra samtliga affärshändelser. Företag måste utöver detta även avsluta den löpande bokföring med ett årsbokslut eller en årsredovisning varje räkenskapsår. Med det sagt måste man inte anlita en bokföringsbyrå. Om man känner att man själv har tiden och kompetensen kan man sköta bokföringen internt.

Det viktigaste är att redovisningen blir gjord på rätt sätt och i rätt tid. För att göra vardagen mer smidig och spara både tid och pengar kan man välja att anlita en redovisningskonsult eller en redovisningsbyrå. I den här artikeln går vi igenom vilka fördelar som finns och hur vi på Revideco kan hjälpa dig.

Hur kan en bokföringsbyrå hjälpa mig?

En bokföringsbyrå eller redovisningsbyrå kan hjälpa dig med den löpande bokföringen, det vill säga moms, arbetsgivaravgifter, transaktioner och löner. Byrån kan även hjälpa dig med årsredovisningar, bokslut och deklarationer. Du kan helt enkelt få hjälp med hela företagets ekonomi.

När du väljer att ta hjälp av en redovisningsbyrå kan du få hjälp med en rad olika tjänster inom bokföring och redovisning. På så vis minskar administrationen markant för dig som företagare och du kan helt och fullt fokusera på att driva företaget.

Hur kan en bokföringsbyrå hjälpa mig?

Redovisningstjänster från Revideco:

  • Bokföring
  • Bokslut
  • Årsredovisning
  • Kundfakturering
  • Leverantörsfakturahantering
  • Lönehantering
  • Avstämningar och månadsrapportering
  • Moms- och skattedeklarationer
  • Rådgivning

Givetvis enligt god redovisningssed.

Varför anlita bokföringsbyrå?

Varför anlita bokföringsbyrå?

Det finns många skäl till varför det är en bra idé att anlita en bokföringsbyrå eller en redovisningsbyrå. Här har vi listat tre fördelar.

3 fördelar med att ta hjälp av en bokföringsbyrå eller redovisningsbyrå

Bokföringslagen säger att alla företag är skyldiga att bokföra samtliga affärshändelser. Företagare måste även varje räkenskapsår avsluta sin löpande bokföring med ett årsbokslut eller en årsredovisning.

Ofta är det nystartade företag och små företag som funderar över om de ska sköta sin redovisning och bokföring själv, eller om de ska anlita en redovisningsbyrå.
Ibland handlar det om att man känner att man inte hinner med, att uppgifterna känns betungande eller tråkiga, eller att man inte vill sköta redovisningen själv eftersom man har en begränsad bild av hur redovisning fungerar.

1. Du sparar tid och pengar

Många företagare menar att den absolut största fördelen med att anlita en redovisningsbyrå är att man får mer tid över att fokusera på sin verksamhet. När man slipper det administrativa arbetet kan man istället lägga sin tid och sina resurser på att driva sitt företag framåt. Detta ger ofta en ekonomisk fördel.

Tillsammans med den rådgivning man kan få från sin redovisningsbyrå gällande möjliga avdrag kan man spara ännu mer pengar.

Mindre företag kanske inte har ekonomiska förutsättningar för att ta in hjälp för hela den ekonomiska funktionen, då kan man välja att leja bort delar av den.

2. Det är tryggt och säkert

Regler kring skatt förändras hela tiden. Det gör att det är svårt som företagare att hålla koll på allting själv. När du tar hjälp av en auktoriserad redovisningsbyrå kan du vara säker på att du håller dig uppdaterad. Du kan även vara trygg med att allting sköts på rätt sätt och att deklarationer lämnas in i tid.

Revideco är en auktoriserad redovisningsbyrå, det betyder att vi har både auktoriserade redovisnings- och lönekonsulter. Dessa har spetskompetens inom många olika områden och tjänster, som till exempel skatt, utlandsfrågor, koncernredovisning och företagsköp. Det gör att du kan vara trygg i ditt företag, eftersom vi kan täcka allt. Du ska inte behöva oroa dig.

3. Du får ett bollplank

Om du väljer att anlita en redovisningsbyrå eller en bokföringsbyrå: använd den som bollplank. Ställ både små och stora frågor som du funderar över. Detta brukar vara extra värdefullt för den som driver ett mindre företag, ofta är det tidskrävande och svårt att ta fram svaren själv.

Befinner du dig i en tillväxtfas och vill ombilda din enskilda firma till aktiebolag? Vill du anställa fler medarbetare? Eller behöver du få koll på debiteringsgraden? En auktoriserad redovisningsbyrå kan enkelt hjälpa dig att ta fram rätt beslutsunderlag. Vi kan även hjälpa till med budget och prognoser eller kliva in som diskussionspartner under styrelsemöten. Du väljer själv vad du behöver hjälp med.

Vi finns här för att stötta dig i ditt företagande, så att det blir roligt och enkelt.

Måste man anlita bokföringsbyrå? Vanliga frågor och svar!

Måste man anlita bokföringsbyrå? Vanliga frågor och svar!

Varför anlita en redovisningsbyrå?

Att anlita en auktoriserad redovisningsbyrå gör att du kan lägga mer tid på ditt företags kärnverksamhet. Du kan också vara trygg med att all redovisning blir korrekt gjord enligt god redovisningssed och att deklarationer lämnas in i rätt tid.

Kan man bokföra själv?

Om du har rätt kompetens och tid över kan du bokföra själv. Du behöver komma ihåg att det är viktigt att allting blir rätt. Om du tvekar inför uppgiften ska du nog fundera på att anlita en redovisningsbyrå.

Vad kostar det att anlita en redovisningsbyrå?

Ett misstag många gör är att jämföra prislappar utan att reflektera över vad som faktiskt ingår. Hos Revideco får du en skräddarsydd lösning med en personlig redovisningskonsult som kan ditt bolag. Och som alltid kan svara på alla dina frågor – en stor trygghet som gör att du kan sova gott om natten.

Vi kan även hjälpa dig med utdelnings- och bokslutsplanering och vara ett löpande stöd i din entreprenörsresa. Om du istället väljer en automatiserad redovisningslösning får du inte samma stöd och får sköta allting på egen hand.

Det bästa är att välja redovisningsbyrå utifrån ditt bolags situation just nu och i framtiden, istället för att stirra dig blind på prislappen.

Måste man bokföra?

Ja. Enligt bokföringslagen är alla företag skyldiga att bokföra samtliga affärshändelser. Företag måste utöver detta även avsluta den löpande bokföring med ett årsbokslut eller en årsredovisning varje räkenskapsår.