Elina Malmström

Revisor

Tel: 070 270 74 90
E-post: elina.malmstrom@revideco.se
På Revideco sedan 2022

Vägen till Revideco

Jag kom i kontakt med Revideco redan när jag pluggade till civilekonom för säkert tio år sedan. När jag efter examen insåg att jag inte kände mig hemma på en big four-byrå bytte jag till Revideco och det var som att komma hem. Dock hade jag redan fått upp ögonen för forskning och valde att ta chansen när jag blev antagen till en forskarutbildning i just revision. Efter några år som forskarstuderande, varvat med tre föräldraledigheter, disputerade jag i juni 2021. Därefter jobbade jag ett kort tag som universitetsadjunkt vid Linköpings universitet, tills pendlingssituationen blev ohållbar. Då fick jag till min stora glädje komma tillbaka till Revideco. Så nu är jag en av flera återvändare och jag förstår varför vi är så många!

Om livet på Revideco

Att jobba på Revideco innebär mycket frihet under ansvar. Vi har flexibla arbetstider och bestämmer själva över vår planering, vilket passar mig utmärkt. Men det allra bästa med Revideco är att organisationen är mänsklig. Mjuka värden spelar en större roll än vinstgenerering. Det betyder dock inte att vi inte är ambitiösa, men att kulturen på företaget låter människan ta plats och att vi medarbetare visar stor acceptans för allas våra olikheter.

Om jobbet på Revideco

Jag jobbar främst som revisorsassistent där jag assisterar olika påskrivande revisorer i revisionen av små och- och medelstora bolag. Därutöver skriver jag då och då texter kring olika ämnen på hemsidan. Jag är väldigt intresserad av professionens utveckling, såsom yrkets attraktionskraft, jämställdhet, standardutveckling och utvidgningen av revisorns roll.

Om livet i största allmänhet

Jag bor tillsammans med min man, våra snart sex barn och hund i ett hus som vi nästan har byggt klart. Mitt motto är nog ”hellre många bollar i luften än inga bollar någonstans” (kom jag på just nu!). Men även om jag i vanliga fall (när jag inte är gravid) har mycket energi så har jag de senaste åren alltmer börjat värdesätta ett lugnare tempo. Ett tempo där man också njuter av livet och inte bara kör på (säg inte det till min man bara, då kommer han använda det emot mig). Jag trivs exempelvis underbart bra en sommardag när alla i familjen är lediga och vi är fria att hitta på nästan vad som helst.

Om det hemliga i livet

När jag var liten och tonåring hade jag aldrig trott att jag skulle jobba med redovisning och revision (visste väl inte ens vad det var kanske). Jag ville bli författare, fotograf, skådespelerska eller regissör. Jag skulle i och för sig absolut inte bygga hus eller ha en trädgård heller, men nu fullkomligt älskar jag att pyssla med blommor och andra växter. Och drömmen om att bli författare ligger kvar, det måste jag erkänna.