Erik Emilsson

Auktoriserad revisor / styrelseordförande

Tel: 08-54 54 25 02
E-post: erik.emilsson@revideco.se
På Revideco sedan 1994

Om livet på Revideco

Ett entreprenörlett företag med många olika åsikter, fler idéer än man kan hålla i huvudet, kreativt kaos med en bas i modern struktur – och inga hierarkier. Kort sagt ett smått omöjligt företag att vara styrelseordförande på 🙂

Om jobbet på Revideco

Jobbet med kund handlar mycket om att träffas och ge råd i gränslandet mellan ekonomi, skatter och psykologi. Och ibland, när det behövs, skärpa till rösten. En fördel med Revideco är att vi handgripligen vet hur det är att jobba i och driva ett ägarlett företag. Vi är i samma situation som våra kunder varje dag, och har gjort de flesta misstag man kan göra genom åren. Våra råd är därför så gott som jämt ”själv-beprövade”.

Vägen till Revideco

Jag gick naturvetenskaplig linje på gymnasiet, men blev skoltrött och började hjälpa till med ekonomin på pappas mekaniska verkstad. Insåg att vara revisor är en bra grund. Blev ekonom och jobbade i Skellefteå. Som anställd på stor byrå var det svårt att få gehör för egna idéer och framtidssatsningar. Så jag flyttade till Stockholm och startade eget 1994.

Om livet i största allmänhet

Född i Hedlunda utanför Lycksele i Västerbotten. Gift med Karin, fyra barn, Daniel, Ida, Sven och Kalle. Gillar att snickra, spela olika musikinstrument, diskutera hur vi människor fungerar psykologiskt och filosofiskt, samt att dricka champagne. Jag läser mycket böcker, främst om neurologi, psykologi och medicin, och är nyfiken på nya saker, just nu till exempel eldrivna fordon och solceller. Tycker också om att improvisera i köket.

Om det hemliga i livet

Det är nog inte hemligt att jag tycker om musik eftersom jag har ett piano på kontoret. Men i ungdomen var jag trummis i ett turnerande band. Jag spelar numera lite olika instrument och har också varit körledare och musikalregissör. Har en inspelningsstudio hemma, och spelar dessutom i en del sammanhang tillsammans med mina barn. Finns på soundcloud.com 🙂