Jakob Olsson

Internationell koordinator / Auktoriserad Redovisningskonsult

Tel: 08 – 545 425 08
E-post: jakob.olsson@revideco.se
Från: 2014-2017, 2020-

Om livet på Revideco

Efter ett par års konsultande utanför Revidecos väggar kunde jag inte längre hålla mig och valde att återvända. Revideco är lite skämtsamt min ”andra familj”, där jag får utrymme till att växa och utmanas på ett professionellt och privat plan.

Om jobbet på Revideco

I min första vända arbetade jag som revisor hos Revideco, vilket jag är väldigt glad för då jag fick en snabb inlärningskurva och kunskap kring regelverk, metodik och analysering. I min nya roll arbetar jag som Internationell koordinator och affärsrådgivare, vilket främst innebär mycket nykundsförfrågningar och rådgivning kring den svenska redovisningsstandarden och aktuella regelverk. Arbetet innebär att försöka möta kunders förfrågningar och effektivisera deras arbetsprocesser. Utöver detta arbetar jag även med våra internationella kunders rapporteringsprocesser och kvalitetssäkrar de rapporter som genereras. Mitt mål är att skapa kvalificerad rådgivning, navigera professionellt och effektivisera efter kundens behov.

Vägen till Revideco

Jag är en examinerad civilekonom som började min resa som revisor för att sen ta ett par år inom konsultbranschen. Mina konsultuppdrag var främst hos internationella koncerner där jag bland annat arbetade på några av Sveriges största bolag. Några av mina uppdrag var som Redovisningschef, Head of Finance och Financial Controller. Idag är jag tillbaka hos Revideco och arbetar med våra internationella kunder.

Om livet i största allmänhet

Jag tycker om att utmana mig själv, främst inom träning och hälsa. Jag tränar ett antal gånger i veckan, varierar gym med långa powerwalks, och upptäcker ofta nya charmiga stråk. Senaste träningsutmaningen var att genomföra 16 weeks of Hell och funderar numer på att börja träna Crossfit. Utöver träning umgås jag mycket med vänner och övrig tid spenderas i soffan med Netflix och gärna thriller eller high school serier.

Om det hemliga i livet

Jag brukar beskriva mig själv som en öppen bok, så har ingen riktig hemlighet. Men något ovanligt är att jag varit en väldigt duktig elitfriidrottare och att jag aldrig missar en minut på tv:n av dessa mästerskapstävlingar.