Auktoriserad redovisningskonsult

Att auktorisera sig som yrkesverksam redovisningskonsult eller lönekonsult är en kvalitetssäkring. Auktorisationen kontrolleras av branschorganisationerna Srf konsulterna eller FAR. För att bli auktoriserad ställs krav på teoretisk kunskap, praktisk erfarenhet och godkänd examination.

För att få behålla sin auktorisation måste redovisningskonsulten även efter examen hålla sig uppdaterad kring det som händer i branschen, genom att kontinuerligt tillgodogöra sig ny kunskap. Utbildningskraven finns fastställda och auktoriserade redovisningskonsulter genomgår regelbundna kontroller.

Vi på Revideco är en auktoriserad redovisningsbyrå. Våra redovisningskonsulter och lönekonsulter är auktoriserade via FAR. Om du vill veta mer om hur vi kan hjälpa dig med din redovisning eller lönefunktion – hör av dig.

Revideco – auktoriserade redovisningskonsulter

På Revideco är vi auktoriserade redovisningskonsulter ­­– vi finns här och hjälper dig att få koll på ditt bolags ekonomi. Vi råkar veta att moms och skattedeklarationer inte är lika kul för en företagare som det är för oss. Men för att du ska kunna fatta rätt beslut inför framtiden och utveckla ditt företag, är det viktigt att du är trygg med att din redovisning är i kompetenta händer.

Vi kan hjälpa dig med bland annat:

 • Löpande redovisning i digitala verktyg
 • Löner & lönedeklarationer
 • Bokslut & årsredovisning
 • Inkomstdeklaration
 • Din privata skattesituation
 • Rådgivning

Vad kostar det att anlita Revideco?

Om du väljer att anlita oss kommer vi att skräddarsy ett paket som är anpassat för just dig och ditt företag. Vi har möjlighet att ge dig support och rådgivning, att följa ditt bolag om du växer och har även tillgång till ett internationellt nätverk om det skulle vara aktuellt.

Revideco erbjuder ett av marknadens modernaste och flexiblaste paket. Du får den support du behöver.

Behöver du hjälp med löner?

Det är en riktig huvudvärk om en värdefull medarbetare får ut för lite lön en månad och blir förargad. Och det är nästan mer huvudvärk att av misstag betala ut för mycket lön. När du anlitar oss slipper du huvudvärken.

Revideco kan erbjuda dig en effektiv och helt digital lönehantering – oavsett storlek på ditt bolag. Våra lönekonsulter är auktoriserade och kvalitetsgranskas därför löpande – du kan vara säker på att våra rutiner alltid är uppdaterade.

Är du intresserad? Hör av dig för en offert.

Jens Malm Caisa Westin Fakturera utländska kunder

Är det dags att digitalisera?

Står ditt bolag med ena benet i dåtiden? Har ni inte hunnit med att digitalisera och automatisera er redovisning? Det är ingenting att skämmas över, du är inte ensam.

När du väljer oss som partner kommer vi att digitalisera ditt företags redovisning. Fördelen för dig är att du har hela din redovisning i molnet – det betyder att du kan hantera den var du än är, och inte bara från kontoret. Dessutom får du bättre koll på företagets ekonomi, vilket är en bra grund att stå på när du ska ta stora beslut.

Bokslut och årsredovisning

När vi kommer till slutet av räkenskapsåret är det oundvikligen dags att upprätta ett bokslut. Detta är dels en avstämning av bolagets resultat och balansräkning. En koll så att rätt siffror rapporteras. Om ditt företag gör årsredovisning är det årsbokslutets information som denna bygger på.

På Revideco har vi många års erfarenhet av att upprätta bokslut och göra årsredovisningar.

Får du huvudvärk av inkomstdeklarationen?

Oavsett vilken företagsform du valt är du skyldig att lämna en inkomstdeklaration till Skatteverket. Denna deklaration ska stämma överens med resultat- och balansräkningen i bokslutet.

Om du får huvudvärk av att tänka på inkomstdeklarationen kan du låta någon av våra auktoriserade redovisningskonsulter hjälpa dig.

värdera ägarledda bolag

Ta råd av oss på Revideco

Vi kan, förutom att hjälpa dig med redovisning, revision och löner, vara ett stöd i situationer som är ovanliga för företagare. Kanske vill du ta in nya delägare? Köpa ett bolag? Expandera utomlands? Eller något annat?

Med många års erfarenhet av dessa situationer kan vi stötta dig så att du tar rätt beslut och undviker eventuella fällor. En trygghet i din vardag.

Globalt, lokalt och personligt

Många företag som växer börjar se sig om utanför Sveriges gränser. Vi på Revideco har ett internationellt självförtroende och har erfarenhet av aktuella frågor. Så, oavsett om du redan har verksamhet utomlands, eller om du tittar på att expandera, kan du ta hjälp av oss.

Eftersom vi är medlemmar i det internationella nätverket MGI Worldwide har vi kontakt med redovisningskonsulter, revisorer & specialister i över 600 kontor i 100 länder.

Varför anlita en auktoriserad redovisningsbyrå – 5 anledningar

 1. Ditt företag blir mindre sårbart.
  Eftersom vi hanterar företagets ekonomi oavsett om någon är ledig eller sjuk. Du kan också vara helt säker på att rätt lön betalas ut i rätt tid.
 2. Leveransen är kvalitetssäkrad.
  Vi är experter på lagar och regler som rör redovisning, företagsekonomi och skatt. Det kan du vara trygg med.
 3. Mindre administration för dig som företagare.
  När vi standardiserar processen kring redovisning och lön förenklas din vardag. Både tryggt och enkelt för dig som kund.
 4. Smidigt även för personalen.
  De gränssnitt och verktyg vi använder för redovisning och lön är både moderna, användarvänliga och smidiga. Det kommer att vara busenkelt för din personal att sätta sig in i systemen.
 5. Enkelt och lätt.
  Du lägger ditt fokus på kärnverksamheten och lämnar bolagets redovisning till oss som är proffs på området. Självklart håller vi dig uppdaterad på vad som är relevant för ditt bolag och vilka beslut som behöver fattas.

Auktoriserad redovisningskonsult. Vanliga frågor och svar!

På Revideco har vi som ambition att alltid erbjuda högre kvalitet än de stora byråerna. Lägg därtill att vi vill ge dig personligt engagemang och närhet. Vi strävar alltid efter att du som kund ska få den mest kostnadseffektiva lösningen. Vi har koll på vad vi kan och inte kan.

Vi hanterar allt det som förväntas av oss, men om vi hittar en effektivare lösning i vårt nätverk så hjälper vi dig att ta del av den istället.

Vad är en auktoriserad redovisningskonsult?

En auktoriserad redovisningskonsult har genomgått en auktorisation genom någon av organisationerna Srf konsulterna eller FAR. Auktorisationen är ett kompetensbevis som gör att du som kund kan känna dig trygg med din redovisningskonsults erfarenhet, kunskap och kompetens.

Vad tjänar en auktoriserad redovisningskonsult?

En auktoriserad redovisningskonsult med minst tre års erfarenhet har 2023 en medianlön på 39 900 kronor. Men som alltid när det gäller lön varierar det beroende på geografisk plats, arbetsgivare, erfarenhet, arbetsuppgifter och kompetens.

Hur kan man bli auktoriserad redovisningskonsult?

För att bli auktoriserad redovisningskonsult finns det två branschorganisationer du kan vända dig till: antingen Srf konsulterna eller FAR. Du kan läsa mer i denna artikel om vad som krävs för att du ska kunna bli auktoriserad.

Måste man vara auktoriserad redovisningskonsult?

Du måste inte vara auktoriserad. Men det ger dig en kvalitetsstämpel som gynnar dig i ditt arbetsliv. Det signalerar till arbetsgivare och kunder att du har rätt kompetens och är trygg i din yrkesroll.

Varför bli auktoriserad redovisningskonsult?

Att vara kund till en auktoriserad redovisningsbyrå med auktoriserade redovisningskonsulter är en stor trygghet. Kunden kan vara säker på att redovisningen sköts korrekt, enligt lag och på ett effektivt sätt. Dessutom genomför branschorganisationerna kvalitetskontroller av sina medlemmar, vilket betyder att kunden alltid kan vara säker på att den får den kvalitet som utlovas.

Så blir man auktoriserad redovisningskonsult

För att bli auktoriserad redovisningskonsult behöver du uppfylla ett antal krav. Det är snarlika krav hos de två branschorganisationer som finns, men det skiljer sig åt litegrann.

För att bli auktoriserad hos Srf konsulterna behöver du antingen:

 • Uppfylla ett antal teoretiska krav och ha minst tre års praktisk erfarenhet som redovisningskonsult.
 • Redan ha minst åtta års erfarenhet av yrket som redovisningskonsult.
 • Redan vara auktoriserad via FAR, men flytta över din auktorisation till Srf konsulterna.

För att bli auktoriserad hos FAR behöver du antingen:

 • Ha en akademisk examen om minst 180 högskolepoäng, arbeta på en redovisnings- eller revisionsbyrå och ha minst tre års praktik som extern redovisningskonsult.
 • Ha en godkänt (av FAR) eftergymnasial utbildning om minst två år (det vill säga 120 högskolepoäng eller 400 YH-poäng), arbeta på en redovisnings- eller revisionsbyrå och ha minst tre års praktik som extern redovisningskonsult.
 • Redan ha minst sju års erfarenhet från redovisningsområdet, arbeta på en redovisnings- eller revisionsbyrå och ha praktiserat som extern redovisningskonsult de sista tre åren.

Du kan läsa mer om vad som krävs och hur du går tillväga hos respektive organisation.

Jens Malm Likviditetsdoktorn
Caisa Westin