Varför anlita redovisningsbyrå?

Enligt bokföringslagen är alla företag skyldiga att bokföra samtliga affärshändelser och måste varje räkenskapsår avsluta den löpande bokföringen med ett årsbokslut eller en årsredovisning.

Framförallt nystartade företag och småföretagare står ofta i valet och kvalet om de ska sköta sin redovisning och bokföring på egen hand, eller om de ska ta extern hjälp och anlita en redovisningsbyrå.

Det kan bland annat handla om att man inte riktigt hinner med, att det känns betungande eller till och med tråkigt och man vill helt enkelt inte sköta det själv. Vanligt är också att känna en oro för att göra något fel i redovisningen som kan ställa till det för företaget.

Viktigt är att det blir gjort på ett rätt och riktigt sätt, men man behöver inte sköta redovisningen själv. Det finns andra sätt. Låt oss berätta mer om vilka fördelar som finns med att anlita en redovisningsbyrå och hur vi på Revideco kan hjälpa dig.

värdera ägarledda bolag

Vad gör en redovisningsbyrå?

Enkelt beskrivet, kan en redovisningsbyrå hjälpa dig med allt från den löpande bokföringen, såsom moms, arbetsgivaravgifter och löner, till årsredovisningar, bokslut och deklarationer.

En redovisningsbyrå kan hjälpa ditt företag med en rad olika tjänster inom bokföring och redovisning – allt för att minska administrationen för dig som företagare, så att du fullt ut ska kunna fokusera på att driva ditt företag.

Redovisningstjänster du kan få hjälp:

 • Bokföring
 • Bokslut
 • Årsredovisning
 • Kundfakturering
 • Leverantörsfakturahantering
 • Lönehantering
 • Avstämningar och månadsrapportering
 • Moms- och skattedeklarationer
 • Rådgivning
Vad gör en redovisningsbyrå?

Varför anlita redovisningsbyrå?

3 fördelar med att ta hjälp av en redovisningsbyrå

 1. Du sparar tid och pengar
  Fördelarna med att ta hjälp av en redovisningsbyrå är många, men många företagare anser att en av de absolut största fördelarna är att mer tid frigörs till verksamheten. Man slipper det administrativa arbetet och kan istället lägga sin tid och sina resurser på att driva företaget framåt, vilket i sin tur är en ekonomisk vinning som dessutom blir större tack vare att man kan få bra rådgivning gällande möjliga avdrag etc.Beroende på företagets ekonomiska förutsättningar och behov kan du välja att ta in hjälp med utvalda delar av redovisningen och bokföringen för att göra resten själv, eller att leja bort allt till din redovisningsbyrå.
 2. Det är tryggt och säkert
  Hela skatteområdet är i ständig förändring, vilket gör att det kan vara svårt att själv hålla koll på allt. Med hjälp av en auktoriserad redovisningsbyrå håller du dig uppdaterad och kan vara säker på att allt sköts på rätt sätt, samt att dina deklarationer lämnas in i tid. Revideco är en auktoriserad redovisningsbyrå, med både auktoriserade redovisnings- och lönekonsulter som har spetskompetens inom bland annat skatt, utlandsfrågor, koncernredovisning och företagsköp som skapar extra trygghet i ditt företagande. Vi täcker allt.
 3. Du får ett bollplank
  Att använda din redovisningsbyrå som ett bollplank, i såväl små som stora frågor, kan vara extra bra och fördelaktigt om du driver ett mindre företag. Oavsett om du befinner dig i en tillväxtfas och funderar på att ombilda från enskild firma till ett aktiebolag, ska anställa fler medarbetare eller bara behöver få koll på debiteringsgraden, kan en auktoriserad redovisningsbyrå hjälpa dig att ta fram rätt beslutsunderlag som stöd, budget och prognoser eller kliva in som diskussionspartner under ett styrelsemöte om så önskas. Som redovisningskonsulter finns vi här för att stötta dig i ditt företagande och göra det lite enklare – och roligare.
Varför anlita redovisningsbyrå?

Så väljer du rätt redovisningsbyrå

 • För att välja en seriös och professionell redovisningsbyrå, behöver du ställa höga krav på deras kompetens och bra kvalitet, samt att de är väl insatta i de regler och bestämmelser som gäller.
 • Säkerställ att redovisningsbyrån du anlitar har digital kunnighet och flexibilitet, då det på denna front finns mycket tid att spara.
 • Väljer du att leja bort din redovisning, betyder inte det att du kan släppa det helt. Det är viktigt att du och din redovisningsbyrå har nära och löpande kommunikation med varandra, så välj en aktör som kan erbjuda personlig kontakt och service.
Så väljer du rätt redovisningsbyrå

Vad kostar det att anlita en redovisningsbyrå?

Här är det lätt att jämföra prislappar, utan att tänka på vad som faktiskt ingår och vad det innebär. De främsta fördelarna med en skräddarsydd lösning är att du får en personlig redovisningskonsult som kan ditt bolag och alltid kan svara på alla dina frågor, vilket är en stor trygghet som gör att du kommer sova gott om natten.

Du får även hjälp med utdelnings- och bokslutsplanering, samt löpande stöd i din entreprenörsresa, som är ovärderligt för många företagare. Väljer du istället en automatiserad redovisningslösning, ingår inget sådant stöd och du får sköta samtliga delar på egen hand.

Att jämföra enskilda tjänster ger alltså inte en rättvis bild av den totala kostanden för bolagets redovisning. Det är således ingen en bra idé att välja redovisningsbyrå baserat på en jämförelse av kostnad, utan du ska i stället utgår från ditt bolags situation idag och imorgon.

Så väljer du rätt redovisningsbyrå

Varför anlita redovisningsbyrå? Kontakta oss och få mer information!

Hos oss finns ett komplett fullserviceteam med lång erfarenhet av redovisning, löneadministration och rådgivning redo att hjälpa dig. För dig som driver ett bolag som omfattas av lagstadgad revision, erbjuder vi även dessa tjänster.

När det gäller större uppdrag arbetar vi gärna på plats hos dig som uppdragsgivare någon dag i veckan, månaden, under arbetstoppar eller kanske vid den egna personalens frånvaro.

När du vill anlita en redovisningskonsult – Boka möte med oss

Oavsett om du behöver en auktoriserad revisor, redovisningskonsult eller bara lite goda råd gällande hur du kan effektivisera fakturor eller löner, är du alltid varmt välkommen att kontakta oss på e-post eller telefon.

Så väljer du rätt redovisningsbyrå