Bokföringsbyrå

En partner inom bokföring, redovisning och ekonomihantering ­– är det vad du söker? När du väljer Revideco som bokföringsbyrå blir det rätt från början. Du, å din sida, kan lämna redovisningen till oss och får istället tid över att göra det du är bäst på: driva ditt företag.

Ett samarbete med oss på Revideco innebär att vi anpassar och skräddarsyr uppdraget efter dina förutsättningar och önskemål. Du väljer själv om du vill att vi tar hand om hela redovisningen och ekonomihanteringen, eller bara delar av den. Det viktiga är att vi gör det enkelt, tillgängligt och kostnadseffektivt för dig som företagare.

Bokföringsbyrå, redovisningsbyrå eller revisionsbyrå – vi är allt i ett. Vi brukar kalla oss för fullservice-byrå och blir din partner inom redovisning och ekonomihantering.

Tack vare gedigen erfarenhet från ett stort antal branscher kan vi hjälpa dig att kontinuerligt effektivisera ditt företags redovisning och ekonomihantering. Hör av dig om du vill veta mer.

Mer än bara en bokföringsbyrå

På Revideco har vi en drivkraft. Det är att hjälpa dig som entreprenör och företagare till ökad lönsamhet och minskade bekymmer. När du väljer oss kommer du att känna dig trygg i allt som rör ditt företags redovisning.

Vårt redovisningsteam är komplett, vilket betyder att vi kan hantera allt som behövs. Antingen tar vi över hela redovisningen – från ax till limpa – eller så hjälper vi dig att sköta avstämningar, göra bokslut och upprätta årsredovisningar. Du får helt enkelt en trygg och flexibel lösning som vi baserar på vad du behöver – det tror vi blir bra för alla parter.

Bokföringsbyrå för både små och stora företag

Bokföringsbyrå för både små och stora företag

Har du en känsla av att du har ett för litet företag för att samarbeta med de stora redovisningsbolagen? Eller att du har ett för stort företag för att samarbeta med de minsta redovisningsbyråerna? Då har du kommit till helt rätt ställe.

Våra skräddarsydda redovisningslösningar fungerar för både dig som driver ett mindre företag och för dig som driver ett mellanstort.

Vi har ett självförtroende i att vi är en trygg samarbetspartner – både för småföretag och för större och växande bolag.

Hur kan en bokföringsbyrå hjälpa mig?

Hur kan en bokföringsbyrå hjälpa mig?

Att välja bokföringsbyrå eller redovisningsbyrå kan kännas som en djungel. Vad kan de egentligen hjälpa till med? Gör ett tryggt val och välj Revideco. Vi kan ta hand om din löpande bokföring, alltså moms, arbetsgivaravgifter, transaktioner och löner. Vi kan också ta hand om årsredovisningar, bokslut och deklarationer. Hos oss kan du få hjälp med hela ditt företags ekonomi.

Att ta hjälp av en bokföringsbyrå innebär många fördelar för dig som företagare. Eftersom du kan få hjälp med så många olika tjänster, kan du minska administrationen för dig själv som företagare. Då kan du istället fokusera på det du är bra på, att driva ditt företag.

Några av de redovisningstjänster Revideco erbjuder:

 • Bokförin
 • Bokslut
 • Årsredovisning
 • Kundfakturering
 • Leverantörsfakturahantering
 • Lönehantering
 • Avstämningar och månadsrapportering
 • Moms- och skattedeklarationer
 • Rådgivning

Givetvis enligt god redovisningssed.

En bokföringsbyrå att lita på

En bokföringsbyrå att lita på

Vi är stolta att säga att Revideco är en auktoriserad redovisningsbyrå/bokföringsbyrå. Det betyder att vi kan lova dig att du kan vara trygg med att vi hanterar de deadlines och krav som ställs på ditt företag. Vi arbetar med det vi älskar – det vill säga siffror. Alltså kan du helt lugnt lämna över bokföringen och redovisningen till oss. Vi får jobba med det vi är bra på, och du får fokusera på det du arbetar bäst med.

Auktoriserade redovisningskonsulter

Våra redovisnings- och lönekonsulter är auktoriserade via FAR – det är en kvalitetsstämpel som också ställer krav på att de måste hålla sig ajour med nya regler inom området.

Personlig service och kvalitet

Vårt mål är att du ska få högre kvalitet hos oss än vad du får hos de stora byråerna. För att uppnå det måste vi vara bättre. Därför ger vi alltid dig personligt engagemang och närhet. Dessutom är vi noga med att alltid ge dig den mest kostnadseffektiva lösningen för just ditt företag.

Att vara bättre innebär också att vi har koll på vad vi kan och inte kan. Skulle det vara så att vi ser att vi har en effektivare lösning i vårt nätverk, lovar vi att se till att du får ta del av den istället.

Du kan vara trygg med att den redovisnings- och lönekonsult som har hand om just ditt företag finns tillgänglig för dig och svarar på alla dina frågor. Dessutom får du tryggheten i att du har samma person hela tiden, som har koll på ditt företag och din bransch.

Ta del av vårt kontaktnät

Vi har lång erfarenhet av löneadministration, redovisning, revision och rådgivning och har därmed också en gedigen erfarenhet av att arbeta med både större och mindre, lokala och globala företag.

I vårt kontaktnät ingår många experter i Sverige, men också i ytterligare 100 länder. Om behov skulle uppstå kopplar vi mer än gärna ihop dig med dessa.
Vi är medlemmar i det internationella nätverket MGI som består av oss som vill hjälpa entreprenörer att växa globalt.

3 tips till dig som ska välja bokföringsbyrå

3 tips till dig som ska välja bokföringsbyrå

1. Håll dig undan ovanliga redovisningsprogram

Stöter du på en bokföringsbyrå som vill låsa in dig i ett ovanligt redovisningsprogram med osedvanligt lång avtalsperiod bör du tänka dig för en extra gång. Det kan nämligen bli svårt för dig att migrera ut om du vill avbryta samarbetet längre fram. Med dagens snabba teknikutvecklingen är det allt vanligare att man byter tekniska lösningar emellanåt.

2. Satsa på en fullservice-byrå

En bokföringsbyrå som har både redovisningskonsulter, revisorer och lönekonsulter kallas ofta kombibyrå eller fullservice-byrå. Dessa håller ofta hög kunskapsnivå hos de anställda och det är en trygghet för dig som företagare.

3. Kvalitetskolla – är din bokföringsbyrå auktoriserad?

Kolla upp så att din tilltänkta bokföringsbyrå är auktoriserad. En auktoriserad bokföringsbyrå säkerställer en viss kunskapsnivå och man följer även ett etiskt regelverk. Även detta ger en extra trygghet för ditt företag.

Föredrar du att bokföra själv? Testa vårt supportpaket

Föredrar du att bokföra själv? Testa vårt supportpaket

Vi vet att vissa föredrar att sköta sin bokföring på egen hand. Men även om man är rutinerad bokförare kan det dyka upp frågor. Därför erbjuder vi support till dig som är din egen bokföringsbyrå. I supporten kan vi hjälpa dig med det som ditt redovisningsprogram inte kan hjälpa dig med och det skatteverket inte svarar på. Till exempel frågor om bokföring, moms, skatt, lön och utdelning. Det kan vara skönt att ha ett snabbt och korrekt svar nära till hands.

Varför redovisa själv-support?

 • Du sparar tid eftersom du slipper sitta i telefonkö eller googla fram fel svar.
 • Det blir rätt direkt och du slipper bokföra eller deklarera fel. Eller ännu värre betala ut fel löner.
 • Du behöver inte ödsla tid på generella råd utan får rätt råd anpassat till din situation.
 • Du kan få hjälp i insikter om vilka som är de snabbaste bokföringsmetoderna.
 • Du får hjälp och guidning direkt i den programvara du använder.
 • Du behöver inte ha ett Revideco-kontor nära dig – alla möten sker online.

3. Kvalitetskolla – är din bokföringsbyrå auktoriserad?

Kolla upp så att din tilltänkta bokföringsbyrå är auktoriserad. En auktoriserad bokföringsbyrå säkerställer en viss kunskapsnivå och man följer även ett etiskt regelverk. Även detta ger en extra trygghet för ditt företag.

Hör av dig om du vill anlita en auktoriserad bokföringsbyrå

Hör av dig om du vill anlita en auktoriserad bokföringsbyrå

Revideco är mer än bara en auktoriserad bokföringsbyrå. Oavsett om du behöver en auktoriserad redovisningskonsult, en revisor, en lönekonsult eller goda råd kring ditt företags ekonomi, finns vi här för dig. Du når oss på telefon och mail, välj bara det kontor som ligger närmast dig.

Bokföringsbyrå. Vanliga frågor och svar!

Bokföringsbyrå. Vanliga frågor och svar!

Vad gör en bokföringsbyrå?

På en bokföringsbyrå eller redovisningsbyrå kan man hjälpa dig med alla typer av redovisningstjänster. Som löpande bokföring, bokslut, årsredovisning, leverantörs- och kundfakturor, lönehantering och månadsavstämningar bland annat. Ja, allt som rör ditt företags ekonomi egentligen.

Vänder du dig till oss på Revideco kan vi även hjälpa dig att digitalisera ditt företags bokföring och redovisning. När vi inleder ett samarbete ser vi oss som din partner, där vi kommer in och hjälper till med de tjänster du väljer att leja ut.

Hur mycket kostar en redovisningskonsult?

Vad en redovisningskonsult kostar varierar och beror på olika faktorer. Erfarenhet, kompetens, geografisk plats och uppdragets storlek är sådant som spelar in.

Det skiljer i pris beroende på om du anlitar en redovisningskonsult för din löpande bokföring, eller om du bara behöver enstaka tjänster någon gång per år.

Somliga redovisningskonsulter tar betalt per timme, medan andra tar ett fast pris – det beror på vilken typ av uppdrag det handlar om.

Företagets storlek spelar också in. Ofta har inte en enskild firma eller ett litet företag lika omfattande bokföring som ett större aktiebolag. Däremot är det alltid en smidig lösning att anlita en bokföringsbyrå eller redovisningsbyrå oavsett hur stort företag du har. Då kan du släppa all bokföring och redovisning till en expert medan du själv fokuserar på att ta ditt företag framåt.

Vad kostar det att få hjälp med bokföring?

Vad det kostar att få hjälp med bokföring varierar. Det beror på hur stort företag du har och hur omfattande din bokföring är. Du kan alltid höra av dig till oss på Revideco för att få en offert på hur mycket det skulle kosta för just ditt företag att anlita oss som bokföringsbyrå.

Hur mycket kostar en redovisningsbyrå?

Detta varierar precis som med kostnaden för en redovisningskonsult. Det finns många olika faktorer som spelar in. Troligtvis har ett stort bolag som omsätter flera miljoner kronor per år mer löpande redovisning och bokföring än ett mindre företag utan anställda. Alltså behöver redovisningsbyrån lägga mer tid på det stora bolaget som alltså får betala mer.

Hur man lägger upp samarbetet med en redovisningsbyrå/bokföringsbyrå kan variera och därför är det svårt att prata om generella priser. Hör gärna av dig till oss på Revideco och låt oss gå igenom dina behov tillsammans med dig. Därefter återkommer vi med en offert baserad på hur mycket du behöver hjälp med.

Vad är det för skillnad på bokföring och redovisning?

För gemene man kanske bokföring och redovisning låter som samma sak. Men det finns en viss skillnad. Bokföring innebär att man registrerar ett företags affärshändelser, såsom sälj och inköp. Redovisning är ett vidare begrepp som innehåller fler tjänster, som till exempel deklarationer, rapportering och bokslut.

Kan man bokföra själv?

Du kan självklart vara din egen bokföringsbyrå och bokföra på egen hand. Idag är bokföringsprogrammen ofta användarvänliga och enkla att använda även för den som inte är redovisningskonsult.

Kom ihåg dock att det är viktigt att bokföringen är korrekt, därför kan det vara värt att ta hjälp av en bokföringsbyrå om du känner dig det minsta osäker.