Bokföringsbyrå Göteborg

Söker du en bokföringsbyrå eller en redovisningsbyrå i Göteborg? Då har du hamnat på rätt ställe. Oavsett om du vill ha hjälp med din löpande bokföring, löpande redovisning eller med hela ekonomifunktionen kan vi på Revideco hjälpa dig. Att hitta en redovisningsbyrå, Göteborg, kan kännas svårt – därför har vi i den här artikeln samlat tips på vad du ska tänka på när du väljer den byrå som ska sköta din redovisning och löpande bokföring.

Revideco i Göteborg erbjuder auktoriserade redovisningskonsulter, lönekonsulter och revisorer. Du väljer själv vilka delar du behöver hjälp med. Vi skräddarsyr därefter en lösning som passar dina behov. Vill du boka ett möte? Hör av dig redan idag.

Vilka tjänster erbjuder bokföringsbyrå, Göteborg?

Vi erbjuder alla tjänster inom lön, redovisning och revision – vi brukar därför kalla oss för en fullservice-byrå. När du tar hjälp av oss får du en enklare vardag, eftersom vi tar hand om de företagsekonomiska bitarna som du vill slippa. Du kan istället luta dig tillbaka och fokusera på det som du tycker är roligt – ditt företags kärnverksamhet.

Det spelar ingen roll vilken företagsform du bedriver, du får ändå ut många fördelar när du väljer att ta hjälp av en auktoriserad redovisningsbyrå.

Vilka tjänster erbjuder bokföringsbyrå, Göteborg?

Hos Revideco i Göteborg kan du bland annat få hjälp med följande tjänster:

  • Bokföring
  • Bokslut
  • Årsredovisning
  • Kundfakturering
  • Leverantörsfakturahantering
  • Lönehantering
  • Avstämningar och månadsrapportering
  • Moms- och skattedeklarationer
  • Rådgivning
Tre saker att tänka på innan du väljer redovisningsbyrå, Göteborg.

Tre saker att tänka på innan du väljer redovisningsbyrå, Göteborg

1. Akta dig för ovanliga redovisningsprogram

Om din redovisningsbyrå föreslår att låsa in dig i ett ovanligt redovisningsprogram bör du fundera en extra gång. Särskilt om avtalsperioden för programvaran visar sig vara väldigt lång. I dessa fall är det nämligen betydligt svårare att migrera ut om du vill avbryta samarbetet längre fram. Och med tanke på hur teknikutvecklingen ser ut idag är det allt vanligare att byta tekniska lösningar med jämna mellanrum.

2. Håll utkik efter kombibyråer eller fullservice-byråer

Redovisningsbyråer som är kombibyråer eller fullservice-byråer har både redovisningskonsulter och revisorer anställda. Detta är ofta ett tecken på hög kunskapsnivå hos de anställda – vilket innebär en trygg situation för dig som företagare.

3. Fråga om auktorisation

Var noga med att kontrollera om byrån är auktoriserad. När byrån är auktoriserad säkerställer det en viss kunskapsnivå och att man följer ett etiskt regelverk. Ytterligare en trygghet för ditt företag.

Välkommen till din bokföringsbyrå, Göteborg

Välkommen till din bokföringsbyrå, Göteborg

Du hittar oss på Gårdavägen 1.

Telefon: 031-530 190
E-post: goteborg@revideco.se

Välkommen till din bokföringsbyrå, Göteborg

4 steg till att välja rätt redovisningsbyrå

Steg 1: utgå från ditt företags behov

Stirra dig inte blind på att jämföra priser för enskilda tjänster – utgå istället från ditt företags behov. När du bara tittar på priser finns risken att du tar in en redovisningsbyrå som inte erbjuder relevant rådgivning. Om du då behöver ta in en extern byrå för rådgivning eller köpa tid från bolagets revisor för att hantera svåra frågor blir det plötsligt dyrt. Det är nämligen dyrare per timme med extern rådgivning eller att ta in företagets revisor än att välja rätt redovisningskonsult med rätt kompetens.

Summering: att jämföra enskilda tjänster ger dig inte en rättvis bild för vad som kommer att bli den totala kostnaden för ditt företags redovisning.

Steg 2: ställ krav på kompetens och kvalitet

Som företag vill man vara säker på att välja en professionell och seriös redovisningsbyrå. Därför är det viktigt att ställa krav på kompetens och bra kvalitet redan från början. Säkerställ att byrån du överväger är väl insatta i de regler och bestämmelser som gäller – slipp upptäcka okunnighet i framtiden.
Ofta är en redovisningskonsult som är specialiserad i ett specifikt redovisningsområde lite dyrare. Men med en dyrare prislapp kommer också mer kunskap och mer värdefulla råd.

Precis som vi nämnde i våra tre tips ovan är det bra att hålla utkik efter byråer som är auktoriserade – det är en kvalitetsstämpel.

Summering: kompetens och kvalitet kan kosta lite mer, men du får vad du betalar för.

Steg 3: välj en flexibel byrå med koll på det digitala

Det finns mycket tid att spara genom att välja en redovisningsbyrå som har koll på det digitala och är flexibel. En redovisningskonsult som är bra på att hantera tekniska lösningar sparar mycket tid, vilket innebär en lägre kostnad för dig i längden.

Summering: en dyrare redovisningskonsult kan bli mer ekonomisk i längden eftersom den kan arbeta fram effektiva och moderna rutiner med hjälp av tekniska lösningar.

Steg 4: välj en byrå med personlig kontakt och service

När du väl hittat rätt redovisningsbyrå som passar för dig och ditt företag är det viktigt att du inte bara släpper allt. Även om du tycker att det är tråkigt med kvitton, bokslut och deklaration och tar in någon som hjälper dig med detta behöver du hålla dig uppdaterad med ditt företags ekonomi. Därför är det viktigt att välja en redovisningsbyrå som erbjuder nära och löpande kommunikation med din redovisningskonsult. Med personlig kontakt, service och en bra redovisningskonsult kommer du på ett enkelt sätt kunna hålla koll på ekonomin i ditt företag.

Summering: släpp inte taget så fort du anlitat en redovisningsbyrå, se till att välja en byrå som håller kontakt löpande så att du har koll på hur det går för ditt företag och i din bransch.

Bokföringsbyrå Göteborg. Vanliga frågor och svar!

Bokföringsbyrå Göteborg. Vanliga frågor och svar!

Vad kostar det att anlita en redovisningsbyrå i Göteborg?

Vad det kostar att anlita en redovisningsbyrå i Göteborg varierar. Det beror på vilka tjänster du behöver och huruvida byrån är specialiserad inom ett specifikt område eller inte. Det viktigaste är att du utgår från ditt företags situation och väljer en byrå som kan hjälpa dig framåt. Se till att säkerställa att byrån har rätt kompetens, att den kan växa med ditt bolag, att det finns extra kompetens som kan kopplas på vid behov och att de kan hantera just de delar som du vill ha hjälp med.

Hur mycket kostar bokföring?

Denna fråga är i stort sett omöjlig att svara på utan att veta vilken typ av företag frågan avser. Är det komplex bokföring som tar mycket tid? Eller är det enkel redovisning med få transaktioner? Du kan alltid kontakta oss på Revideco för en offert om du vill få reda på vad bokföringen skulle kosta för just ditt företag.

Vad är det för skillnad på bokföring och redovisning?

Redovisning är ett vidare begrepp där det ingår till exempel bokslut, deklarationer och rapportering. Bokföring däremot innebär att man registrerar ett företags affärshändelser.

Kan man bokföra själv?

Ja, många väljer idag att bokföra själv. Det finns programvaror som är enkla att använda även för den som inte är proffs. Men om man känner sig det minsta osäker är det bra att ta hjälp eftersom det är väldigt viktigt att bokföringen är korrekt.

Kan man bokföra själv?