Bokföringsbyrå Stockholm

Är du på jakt efter någon som kan sköta din löpande bokföring i Stockholm? Oavsett om ditt företag behöver hjälp med hela företagets ekonomi eller med delar av den så kan vi på Revideco vara till hjälp. Inom vår redovisningsbyrå finns auktoriserade lönekonsulter, redovisningskonsulter och revisorer som är experter inom sina områden.

Här har vi samlat våra bästa tips för vad du ska tänka på när du söker redovisningsbyrå eller bokföringsbyrå i Stockholm. Kontakta oss om du vill ha hjälp av en auktoriserad fullservice-byrå som skräddarsyr lösningar för din redovisning. Du hittar oss på Drottningholmsvägen 22, på Kungsholmen i Stockholm.

Vad ingår i priset när jag anlitar en bokföringsbyrå, Stockholm?

Vad ingår i priset när jag anlitar en bokföringsbyrå, Stockholm?

En redovisningsbyrå kan hjälpa dig med den löpande bokföringen, med avstämningar, moms, arbetsgivaravgifter, löner, bokslut, årsredovisning, deklaration och annat. Allt som rör ditt företags ekonomi helt enkelt.

När du tar hjälp av en redovisningsbyrå och låter en redovisningskonsult sköta allt löpande jobb med din bokföring och redovisning får du mer tid över till att lägga fokus på din verksamhet.

Revideco redovisningsbyrå i Stockholm erbjuder följande tjänster:

 • Bokföring
 • Bokslut
 • Årsredovisning
 • Kundfakturering
 • Leverantörsfakturahantering
 • Lönehantering
 • Avstämningar och månadsrapportering
 • Moms- och skattedeklarationer
 • Rådgivning
Fyra saker att tänka på när du väljer redovisningsbyrå.

Fyra saker att tänka på när du väljer redovisningsbyrå

1. Se till ditt företags behov

Utgå från ditt företags behov istället för att stirra dig blind på att jämföra priser för enskilda tjänster. Titta på vad som ingår i det du betalar. Ingår rådgivning?

Om inte behöver du ta in en extern byrå för rådgivning, eller köpa tid från bolagets revisor när du behöver hantera svåra frågor. Då blir priset plötsligt betydligt högre. En extern rådgivningsbyrå eller timmar hos en revisor kostar ofta betydligt mer per timme än om du från början väljer en redovisningskonsult med rätt kompetens som kan svara på dina frågor.

Tänk alltså på:

Att det inte ger en rättvis bild att bara jämföra enskilda tjänster. På så vis får du inte klart för dig vad som blir den totala kostnaden för ditt företags redovisning. Titta istället på vad du får för pengarna.

2. Välj en byrå med kvalitet och kompetens

Det kan låta självklart att välja en byrå som erbjuder kvalitet och kompetens, men det kan vara frestande att låta prislappen styra. Kom ihåg att företagets ekonomi är en av de viktigaste delarna och att du därför vill välja en professionell och seriös redovisningsbyrå.

Ställ krav på kompetens och bra kvalitet från början och säkerställ att byrån du överväger har koll på de regler och bestämmelser som gäller. Du vill inte upptäcka brister när ni redan har påbörjat ett långtgående samarbete.

En redovisningskonsult som har specialiserat sig i ett specifikt redovisningsområde har ofta en dyrare prislapp än en som inte har det. Men i det priset ingår ju också mer kunskap och värdefulla råd som gör att ditt företag kan växa.

Tänk alltså på:

Kompetens och kvalitet må kosta lite mer, men det är värt pengarna. En bra kvalitetsstämpel är byråer som är auktoriserade, det innebär att de har hög kompetens och utbildar sig löpande.

3. Välj en byrå som hänger med i samtiden

En byrå som har koll på det digitala, hänger med i utvecklingen och är flexibel kan spara dig mycket tid. Eftersom en redovisningskonsult som är bra på att hantera tekniska lösningar ofta jobbar snabbare än en som inte är det kan det bli billigare i längden trots ett dyrare timpris på papperet.

Tänk alltså på:

En redovisningskonsult som ser dyrare ut på papperet kan vara en mer ekonomisk lösning för dig, eftersom han eller hon kan jobba effektivare med hjälp av tekniska lösningar.

4. Säkerställ att du får personlig kontakt

Sist men inte minst är det viktigt att välja en redovisningsbyrå som lovar löpande personlig kontakt. Det kan kännas lockande att bara släppa allt när man väl anlitat en byrå, men du behöver fortfarande hålla dig uppdaterad med ditt företags ekonomi.

Se därför till att den byrå du väljer har redovisningskonsulter som håller personlig kontakt, ger bra service och håller dig i loopen om vad som händer i branschen i stort och i ditt företag.

Tänk alltså på:

Välj en byrå som håller kontakt löpande och släpp inte taget helt så fort du anlitat en redovisningsbyrå. Då kommer du att kunna ha koll på hur det går för ditt företag och i din bransch, och kunna ta affärsmässiga beslut därefter.

Välkommen till din bokföringsbyrå, Stockholm.

Välkommen till din bokföringsbyrå, Stockholm

Du hittar oss på Dalagatan 100.

Telefon: 08-54 54 25 00
E-post: stockholm@revideco.se

Bokföringsbyrå Stockholm. Vanliga frågor och svar!

Bokföringsbyrå Stockholm. Vanliga frågor och svar!

Vad kostar det att anlita en bokföringsbyrå i Stockholm?

Hur mycket du behöver betala för att anlita en bokföringsbyrå i Stockholm varierar. Allt beror på vilka tjänster du behöver hjälp med, vilken typ av byrå du anlitar och hur komplex din bokföring är.

Kom ihåg att utgå från hur situationen ser ut för ditt företag och hitta en byrå som kan vara med på din resa framåt. Säkerställ att byrån kan växa med ditt företag, att den har rätt kompetens och att det även finns extra kompetens som kan kopplas på om det skulle behövas.

En annan viktig sak att komma ihåg är att det inte går att jämföra priser rakt av. Du måste vara noga med att kolla upp vad du får för pengarna. Ingår det rådgivning med din redovisningskonsult i priset? Eller måste du betala extra för det?

Det finns ett antal frågor du kan ställa dig innan du väljer redovisningsbyrå:

 • Har de rätt kompetens?
 • Är byrån auktoriserad? Dvs kvalitetskontrollerad av en branschorganisation och på så sätt kan borga för en viss kunskapsnivå?
 • Kan redovisningskonsulten växa med ditt bolag?
 • Finns det extra kompetens på byrån som kan kopplas på vid behov?
 • Om du driver internationell verksamhet: har byrån eller konsulten det nätverk som behövs?
 • Vilka delar vill du att ditt bolag själv ska hantera?

Det är sällan en och samma lösning passar alla. Det finns så många olika programvaror idag och hur mycket redovisningskonsulten vet om din bransch kan variera. Det finns heller ingen standard för vad som ingår i olika tjänster, därför är det viktigt att du är noggrann med att få det specificerat innan du bestämmer dig.

Hur mycket kostar bokföring?

Det går inte att svara på om man inte vet vilken typ av företag det gäller. Är det ett företag med komplex bokföring som tar mycket tid? Eller är det enkel bokföring med få transaktioner?

Om du behöver hjälp med bokföring i Stockholm kan du alltid kontakta oss på Revideco för en offert. Då kan du få reda på vad bokföringen skulle kosta för just ditt företag.

Vad är det för skillnad på bokföring och redovisning?

I redovisning, som är ett vidare begrepp än bokföring, ingår till exempel deklarationer, rapportering och bokslut. Bokföring innebär kort och gott att man registrerar ett företags affärshändelser.

Kan man bokföra själv?

Det går bra att bokföra själv och många företagare väljer att göra det. Du måste inte ha lång erfarenhet inom ekonomi för att klara av att bokföra i de moderna programvaror som finns idag. Men om det är så att du känner dig osäker är det bra att ta hjälp. Det är nämligen av stor vikt att företagets bokföring är korrekt.