Vad är löneadministration?

Ja, vad är löneadministration egentligen? Inom löneadministration ryms allting som har med dina anställdas löner, utlägg och utbetalningar att göra. Många företagare tycker att administrationen som rör lön är tidsödande och tråkig – känner du igen dig? Att outsourca lönehanteringen är ett sätt att spara både tid och pengar.

Våra löneadministratörer på Revideco har bred erfarenhet och du kan alltid förvänta dig en kvalitetssäkrad, smidig och effektiv lösning som passar just ditt företag. Att outsourca lönehanteringen är till exempel ett smidigt alternativ för dig som inte har tillräckligt många anställda för att belägga en löneadministratör på heltid.

När du outsourcar lönehanteringen blir ditt företag mindre sårbart – du som arbetsgivare kan, tack vare Revideco, säkerställa att era löner blir utbetalda även vid sjukdom och semestrar.

Ett enkelt sätt att hantera lön

Låt Revideco skräddarsy en lönelösning för ditt företag, din förening eller din organisation. Du får en löneadministratör som tar hand om alla era löner, varje månad, året om. Vi vet av erfarenhet att alla företag har olika behov, därför är vi flexibla oavsett om du väljer att använda vår molnlösning genom Visma eller ett annat digitalt system. Oavsett vad, kommer vi att få rapporter om alla justeringar och avvikelser och kunna betala ut rätt lön på rätt dag.
Du kan välja om du vill outsourca hela lönefunktionen eller bara en del av den.

Låt oss jobba som löneadministratör hos dig – 3 fördelar:

Tidsbesparande

När du outsourcar er lönehantering till oss kan du arbeta med företagets kärnverksamhet och fokusera på dina medarbetare.

Kvalitetssäkrat

Våra löneadministratörer är kompetenta och alltid uppdaterade med de senaste lagar och regler som gäller.

Kostnadseffektivt

Vårt jobb är att hitta den mest kostnadseffektiva lösningen för just ditt företag.

Vill du begära in en offert eller vill du veta mer? Kontakta oss via telefon eller mail.

En löneadministratör som är proffs på lön, förmåner och kollektivavtal

Som löneadministratör gäller det att ha koll på alla lagar och regler. När du outsourcar lönehanteringen till oss kan du vara säker på att vår personal har stenkoll på kollektivavtal, övertidsersättning, komptid, reseräkningar, olika anställningsavtal, förmåner, semesterlöner och annat. För att vara säkra på att hänga med jobbar vi med ständig kompetensutveckling där våra lönekonsulter kontinuerligt går nya utbildningar för att få uppdateringar om allt viktigt som händer i branschen.

2-kvinnor-kundsamtal-vid-dator

Auktoriserade lönekonsulter

Vi på Revideco är vana att bistå både svenska och internationella företag med lönerelaterade tjänster i Sverige. Vi är auktoriserade lönekonsulter och erbjuder både hantering av lön, rådgivning, bemanning och outsourcing av hela lönefunktionen. För att du ska vara trygg med att vårt arbete sköts korrekt genomgår vi regelbundet kvalitetskontroller.

De flesta av våra löneadministratörer är auktoriserade lönekonsulter genom branschorganisationen FAR – det är ett kompetensbevis men också en trygghet för dig.

Olika uppgifter vi hjälper er med:

  • GDPR-anpassade lönebesked
  • tidrapporter
  • avvikelsehantering
  • semesterlönehantering
  • reseräkningar
  • utläggshantering
  • ledighetsansökningar
  • anställningsavtal.

5 anledningar till att outsourca lönefunktionen

Företaget blir mindre sårbart

Vi kommer att bemanna er löneavdelning. Det betyder också att det alltid finns någon på plats. Därför behöver du aldrig mer oroa dig för att din löneadministratör ska ha semester eller bli sjuk.

Vi kvalitetssäkrar vårt arbete

Vi genomgår regelbundna kvalitetskontroller. Vi ser till att alltid uppdatera vår kunskap så att vi är experter på lagar och regler kring lön, pension, förmåner, företagsekonomi och skatt.

Mindre administration för dig

När vi standardiserar er löneprocess slipper du göra det arbetet. Det betyder mindre administration för dig och en trygghet att vi tar hand om lönerna.

Lättanvända verktyg

Våra verktyg har moderna gränssnitt som är användarvänliga och lätta att använda. Dina medarbetare kommer snabbt att lära sig hur de kommer åt lönespecifikationer och annat.

En enklare vardag

Många företagare upplever att de inte hinner göra vad de ska eftersom de måste hantera bland annat lön och annan administration. När du lämnar löneadministrationen till oss kan du fokusera på din kärnverksamhet. Du kan vara säker på att vi alltid kommer att uppdatera dig om vad som är relevant för ditt företag.

God personlig service

Vår ambition är att alltid erbjuda högre kvalitet än de stora byråerna. På Revideco får du ett personligt engagemang och närhet. Vår strävan är att alltid ge dig den mest kostnadseffektiva lösningen.

Vi vet med oss vad vi kan och inte kan. Vi hanterar det du förväntar dig av oss, men om vi i vårt nätverk hittar en ännu mer effektiv lösning – då ser vi till att du får ta del av den.

Enkla digitala system

När det är dags att välja system är vi alltid flexibla. Vi har en grundlösning som passar många, men vi vet av erfarenhet att andra företag kan ha specifika behov inom lön. För att kunna möta ditt behov gör vi allt för att du ska bli nöjd. Därför hjälper vi dig att hitta en lönesystemlösning som passar för er. Och skulle du vilja, tar vi över administrationen i ert befintliga lönesystem.

I den grundlösning vi erbjuder använder vi Visma. Här får dina anställda tillgång till lönespecifikationer, tidrapporter, reseräkningar och utläggsrapportering online. Smidigt och lätt att förstå.

Caisa Westin

Revideco – en fullservicebyrå för både lön och redovisning

Vi kan inte bara lön. Vi är en fullservicebyrå som anpassar och skräddarsyr lösningar enligt dina förutsättningar och önskemål. Antingen tar vi hand om bara lönehanteringen, eller hela ekonomifunktionen. Det ska vara enkelt, tillgängligt och kostnadsfritt att anlita Revideco. När du väljer oss som partner inom lön och redovisning blir det rätt från början.

Vad är löneadministration? Vanliga frågor och svar!

Hur mycket kostar det att outsourca löneadministration?

Här är det lätt hänt att man jämför prislappar, utan att fundera över vad som ingår och vad det innebär. Fördelarna med en skräddarsydd lösning är att du får en personlig löneadministratör som kan ditt bolag och alltid kan svara på dina frågor – en trygghet för dig.

Är löneadministratör ett bra jobb?

Man brukar säga att löneadministratör är ett bra yrke som alltid kommer att behövas. Du behöver ha en känsla för ekonomi och siffror, kunna lära dig olika system snabbt och tycka om att möta människor.

Vad krävs för att bli löneadministratör?

För att jobba som löneadministratör är det viktigt att du är noggrann och serviceinriktad. I regel behöver du ha minst en gymnasieutbildning, till exempel inom ekonomi-, handels- eller administrationsprogrammet. Vissa företag kräver att du har eftergymnasial utbildning, till exempel från universitet eller yrkeshögskola.

Vilken typ av företag använder sig av outsourcing?

Det kan vara alla typer av företag. På Revideco hjälper vi både lokala och globala och små, medelstora och stora företag.

Varför ska man outsourca sin löneadministration?

För att spara tid och pengar. När du låter oss på Revideco ta hand om din löneadministration kan du släppa alla tankar på lön och fokusera på dina anställda och era arbetsuppgifter.

Kontakta oss för offert eller frågor

Om du är nyfiken på våra tjänster, vill begära in en offert eller bara ställa en fråga – tveka inte att kontakta oss via telefon eller mail. Vi ser fram emot att höra från dig och berätta hur vi kan hjälpa dig och ditt företag.