RÅDGIVNING 
Utdelning i aktiebolag – Vi svarar på alla dina frågor

Utdelning i aktiebolag – 3:12 – löneunderlag – K10 – K12 – gränsbelopp – schablonregeln

Hur stor utdelning får jag egentligen ta?

Hur krångligt kan det vara? Ibland superkrångligt faktiskt.

Det är mycket man behöver ta hänsyn till när man tittar på hur stor utdelning du kan ta från ditt aktiebolag. Först behöver du hantera de aktiebolagsrättsliga kraven och reglerna så som försiktighetsregeln, reglerna om olovlig värdeöverföring mfl. Och därefter behöver du ta reda på hur du beskattas för utdelningen.

Beskattningsreglerna är beroende av hur ditt ägande ser ut och bland annat av om du är aktiv i bolaget. I många fall landar du i att du kommer att beskattas i enlighet med 3:12 reglerna som är benämningen för de regler som alla fåmansbolagsägare omfattas av. 3:12 reglerna är rätt snåriga, speciellt snåriga är de vid ägarförändringar där många missar att ta hänsyn till praxis och därmed tappar stora värden. Ett annat vanligt misstag är att man inte har en strategi för att maximera sin lågbeskattade utdelning.

Boka ett möte med oss

Vill du vara säker på att du gör rätt när det kommer till utdelning från ditt aktiebolag? Har du frågor som du vill ha svar på?  Vill du ha en genomgång av din specifika situation?

Våra professionella rådgivare är experter på utdelningsfrågor. Inte bara de aktiebolagsrättsliga hänsyn som behöver tas utan också på skattefrågorna. Vi erbjuder kvalificerad ekonomisk rådgivning där vi går igenom din specifika situation och svarar på dina frågor. Du får handfasta råd och vi lägger upp en strategi som är anpassad för dig.

En genomgång med en ägare som äger ett bolag tar normalt ca 1 timme. När vi träffas presenterar vi gärna vilka andra tjänster vi som byrå kan erbjuda dig som företagare. Om du då blir revisions– och/eller redovisningskund hos oss så bjuder vi på denna rådgivning.

Pris 1650 kr + moms per timme.

INFÖR MÖTET

Förbered gärna följande uppgifter

  1. Ägarnas löner,
  2. Eventuella närståendes löner om de är verksamma i bolaget,
  3. Bolagets/bolagens totala löner,
  4. Ägarsituation samt samtliga eventuella förändringar genom åren.