Julhälsning från VD Antti

Av: |Publicerat: 2023-12-15|

Det här blir min tredje julhälsning som Revidecos VD och i år vill jag prata om något så intressant som kausalitet och även om Nobelpriset.

Året var 2003 och jag var mallig. Ja, lite malligare än vanligt. Jag* hade skrivit en kandidatuppsats i statistik, vilket kanske i sig självt inte var något att vara mallig över men, killen vars kausalitets-modell vi använt hade fått Nobelpriset. Och plötsligt tyckte jag att vår uppsats fick stjärnglans, det kändes nästan, nästan som om det var jag själv som fått det där Nobelpriset.

Numera är jag fortfarande väldigt mallig, eller stolt är kanske ett bättre ord?

En stolt VD

Det jag är mest stolt över är våra medarbetare. Vi är ett härligt gäng som valt att jobba tillsammans, numera är vi närmare 70 personer fördelade på 5 kontor. Det 5:e kontoret i Jönköping tillkom så sent som i våras. Jag är också stolt över att vi numera kan hjälpa många av våra kunder och samarbetspartners att se över sitt hållbarhetsarbete.

Positiva samhällstrender

Det positiva med det hållbarhetsfokus som samhället nu har och de krav på hållbarhetsrapportering som kommer, är att det växt fram en naturlig plats där man kan redovisa företagets insatser. För större bolag är det i form av en hållbarhetsrapport, för oss mindre i en hållbarhetsredovisning. Och för de som precis börjat med att mäta finns en hållbarhetsnot i årsredovisningen där man kan beskriva hur man arbetar med att skapa ett mer hållbart företag.

En nödvändighet

Vi tror att hållbarhetsarbete och hållbarhetsredovisning är något som inte bara är viktigt, utan också en nödvändighet i framtiden. Det är varför vi i år upprättat vår tredje hållbarhetsredovisning.  I den beskriver vi våra hållbarhetsmål och hur vi arbetar med att uppnå dessa. Något som vi fått mycket uppmärksamhet för, inte minst i två olika poddar, FAR-podden och i nu förra veckan i Move On-podden.

Ett hållbart arbetsliv

Anledningen till att jag personligen tycker att det här är viktigt är inte bara att jag tycker att vi ska vara förebilder i hur vi ska minska våra koldioxidutsläpp. Jag tycker också att det är viktigt att hållbarhetsarbetet infattar frågan om social hållbarhet. Närmare sagt hur kan vi stödja våra medarbetare i livspusslet, och styra våra företag mot att vi alla ska nå ett hållbart arbetsliv.

Min drivkraft

Min egen erfarenhet av att gå in i väggen blev min drivkraft till att driva en förändring hos oss. Och jag är väldigt glad över att vi har en samsyn i hur vi vill driva vårt Revideco. Vi har nämligen satt som målsättning att driva det företag vi själva vill jobba på under resten av våra liv. Då vill vi också att alla på företaget ska må bra.

Fortfarande mallig

På bilden till min julhäsning ser du mig på Stadshustrappan i Blå Hallen. Det då jag i höstas fick äran att dela ut priset för Årets Framtidsbyrå. Jag står då 2 meter ifrån var Clive W.J. Granger höll sitt tacktal för Nobelpriset 2003. Och återigen solar jag mig i någon annans stjärnglans och är lite, lite mallig.

Med de orden vill jag tacka alla våra kunder, samarbetspartners och medarbetare för att 2023 blev så bra. Jag ser fram emot att vi tillsammans kommer få ett härligt 2024!

PS attans, jag kan inte låta bli att berätta en liten anekdot om Clive. Han beskrev sig nämligen som en man med tur. Speciellt när det kom till att hitta parkeringsplatser. Så pass stor tur att hans vänner brukade ropa hans namn när de inte hittade en plats, för att ögonblicket senare kunna glida in på en tom plats. Något jag själv definitivt kommer att testa i jul! 🙂 DS

’* All ära för den här statistik-uppsatsen ska såklart gå till min medförfattare Susanne Svartengren, som är den av oss två som har de stora kunskaperna i ämnet.

Dela den här artikeln!