Julhälsning från Revidecos nya VD

Av: |Publicerat: 2021-12-13|

Det här är min första julhälsning som Revidecos VD. Den handlar om att man tydligen inte får checka in motorsågar som handbagage på flyget, nyttan med oss, två tuber Kalles kaviar och vad en lovebomb är.

Nybyggaranda

När jag skriver det här så är jag på vårt kontor i Skellefteå, det är -22 grader och det är en vacker vinterdag. Jag har inkvarterat mig på stans nya hotell som är byggt helt i trä. Det tycker jag är lite speciellt, eftersom trä är det material åtminstone jag förknippar med både Klondike och nybyggarandan som återspeglas i vilda västernfilmer. För så är känslan här i Skellefteå, en redan entreprenöriell bygd har nybyggaranda. Och för mig luktar den trä. På vårt Skellefteåkontor är den här känslan extra tydlig, men den finns där oavsett vilket av våra kontor du besöker. Vi fortsätter bygga på vårt företag, tillsammans. Här råder nybyggaranda.

Motorsågen

I säkerhetskontrollen på väg till flygplanet så stod det två grabbar i blåställ framför mig. Den första hade två tuber Kalles kaviar i handbagaget. Det fick man tydligen inte ha så de konfiskerades. Killen framför mig hade en motorsåg i sitt handbagage. Det fick man heller inte ha med sig. Själv tycker jag att det kanske var lite otydligt varför man inte får ha två tuber Kalles kaviar i handbagaget, medan det var tydligt varför motorsågen inte fick tas med in på flygplanet.

Nyttan med oss

Här är det möjligt att dra en parallell till det vi på Revideco sysslar med. Det är ibland otydligt för våra företagare vad man får och vad man inte får göra. För killen med motorsågen var det väldigt klart att han borde få ta den med sig, han hade ju flugit ner till Stockholm enkom för att hämta den. Och det var dyrt att checka in den. När det gäller ekonomi så hjälper vi till med de här frågorna. Här gör redovisningskonsulter och revisorer en riktig nytta. Istället för att du ska få stora böter och skattetillägg så kan vi förklara spelplanen så att du kan ta rätt beslut, innan du går in i säkerhetskontrollen. Eller, i detta fall, får besök av Skatteverket.

Lovebomb

Jag lovade att berätta vad en lovebomb är och här kommer en midvintersolskenshistoria. Jag bad nämligen några av våra kunder att skriva några rader om vad de tycker om oss. Det är inte utan att jag är både rörd och tacksam över den respons vi fick. Och jag kan lova att när mina kollegor läser dessa så kommer de att bli väldigt glada. Att få positiv feedback är betydelsefullt för oss människor!

Min brorsdotter förklarade att det kallas att lovebomba, ett uttryck jag kommer att lägga särskilt på minnet. Mitt tips är att om du vill göra dina medarbetare glada, be några av era kunder att skriva ett par rader om hur de upplever ditt företag. Om du dessutom vågar göra det på Google så kommer alla i hela världen se hur bra just dina kollegor och ert företag är. Som ny VD på Revideco, så var det här den bästa julklappen jag kunde tänka mig.

Här kommer ett par lovebomb-citat som gjorde mig extra glad:

”Har varit kund hos Revideco i många år och alltid fått jättefin service och hjälp med frågor som uppstår. Känns väldigt tryggt och kan varmt rekommendera Revideco!”

”Har använt Revideco för allt möjligt: redovisning, revision, skattefrågor och juridik. Alltid med professionell hjälp – men framförallt snabb, personlig och hjälpsam. Kan varmt rekommendera Revideco till alla företagare – de är helt enkelt en utmärkt partner!”

Ps. Vill du också sprida lite kärlek till de du samarbetar med hos oss? Jag lägger med ett par länkar så att du hittar rätt i cyberrymden Göteborg, Skellefteå, Stockholm, Sundsvall Ds.

Jag, tillsammans med alla mina medarbetare på Revideco, önskar dig en God Jul och ett Gott Nytt År! Ta vara på dig!

Dela den här artikeln!