Karriärhjälp.

Gör karriär med hjälp av din revisor

Av: |Publicerat: 2018-09-28|

Sköter du bolagets löpande redovisning men känner att du skulle vilja gå vidare och utvecklas i ditt arbete?

Sitter du idag som redovisare med företagets löpande bokföring men när det är dags för bokslut känner du dig tveksam? Du har aldrig tidigare gjort ett bokslut själv eller vet inte riktigt i vilken ände du ska börja för att det ska bli effektivt? Brukar företaget köpa in bokslutsarbetet från en extern byrå men du känner du att du vill utvecklas i din yrkesroll och kanske bli redovisningsansvarig eller på sikt ekonomichef? Men hur skall detta gå till när du ändå har fullt upp med ditt nuvarande arbete?

Svaret är: Ta hjälp av din revisions- eller redovisningsbyrå!

Din revisions- eller redovisningsbyrå besitter all den kunskap som du vill lära dig och rätt byrå hjälper dig gärna att utvecklas som ekonom. Rätt byrå kan handleda dig hur ett bokslut går till och vi kan stötta dig den dagen du känner dig mogen att försöka själv. Rätt byrå har en handlingsplan för hur du kan ta mer ansvar för bokslutet för varje år som går och lära dig processen och fortfarande ha tid för ditt nuvarande arbete.

Vadå rätt byrå? Har vi fel byrå?

Om din nuvarande byrå inte har tid eller vilja att hjälpa dig i din utveckling, så är det kanske fel byrå för dig.

Jag är trygg och nöjd med min situation, men bolaget behöver mer hjälp än vad jag hinner med

Då ska du vända dig till din byrå och efterfråga en controllertjänst som bör innehålla de delar som du inte hinner hantera. Vi på Revideco har lagt upp ett grundpaket för bolag med digitaliserad bokföring som passar de flesta. Den innehåller en avstämningsfunktion, alla moment vid årsslut samt rådgivning. I rådgivningsdelen hanterar vi kontrollbalansräkningar, hantering av immateriella tillgångar, emissioner, ägartillskott, ta in delägare, köpa ut delägare, köpa eller sälja verksamheter osv.

Digitaliserad bokföring?

Med digitaliserad bokföring menar vi papperslös, cloudbaserad bokföring. Fördelen med det är att du som redovisningskonsult blir oberoende av vart du arbetar ifrån och fördelen för ditt bolag är att de får tillgång till underlag och rapporter, vart än i världen de befinner sig. Ganska så bra fördelar tycker vi. Det jobbiga är att bryta gamla vanor och genomföra set-upen. Vill du också kunna jobba från varsomhelst i världen och vill ta hjälp med att bli digital, kontakta oss!

Ditt nästa karriärsteg kan ligga närmare än du tror.

Texten är skriven av Jens Malm, Auktoriserad revisor på Revideco i Göteborg.

Dela den här artikeln!