Varning för bluffföretag! Här har du varningslistan

Av: |Publicerat: 2017-06-04|

Här har du en lista där du snabbt och enkelt kan se efter om företaget som kontaktar dig försöker utsätta dig för en bluff.

Listan varnar för företag med oseriösa försäljningsmetoder, bluffakturor och för erbjudanden eller utskick som kan uppfattas som vilseledande. Att ett namn saknas på listan är dock ingen garanti för att verksamheten är seriös.

Här kan du gå till varningslistan!

 

Vad gör man om man utsatts för en bluff?

Småföretagarnas riksförbund har skrivit en handbok som finns publicerad på deras hemsida som heter ”Småföretagarnas handbok om bluffakturor– skojarnas metoder och dina rättigheter

De skriver att:

”Som företagare idag är det bara en tidsfråga innan någon försöker lura dig. Det kan handla om att ingå ett ofördelaktigt avtal, eller att få dig att betala en påhittad faktura. De som försöker lura dig kan lika gärna vara stora börsnoterade företag som småföretag som är en front för den organiserade brottsligheten. Så länge företagare låter sig luras kommer bedrägerierna fortsätta. Det enda sättet att få stopp på fakturaskojeri och vilseledande försäljning är att lära sig bedragarnas metoder, och sina egna rättigheter om man ändå skulle bli drabbad.”

Läs mer på Småföretagarnas hemsida.

Svensk handel har också skrivit en guide om hur du bör hantera bluff fakturor. Där beskriver de på ett enkelt och tydligt sätt hur du bör agera. De vill också gärna att du som utsatts hör av dig till dem för att de ska kunna uppdatera sin varningslista.

Listan uppdateras av Bisnis Analys och tillhandahålls av Svensk Handel.

Dela den här artikeln!