Born global – vem hjälper de svenska bolagen ut i världen?

Av: |Publicerat: 2019-06-20|

Jag tycker att det pratas mycket om Born Global bolag, dvs bolag som har en global affärsplan redan från början. I media hittar jag ofta hjältebeskrivningar om mördarlånga arbetspass och hundratals pitchar för ointresserade investerare som senare ångrar sig. Poddar spelas in, intervjuer publiceras och filmer får premiär om dessa ibland mytomspunna personligheter.

Vem hjälper de svenska Born Global bolagen?

Men jag tycker inte att det pratas så mycket om vilka organisationer som finns globalt som kan hjälpa dessa bolag ut i världen. Hur funkar det egentligen? Inom skatt, compliance, redovisning & revision – de områden där vi är verksamma går ofta tankarna oftast till de globala jättarna. Men är de det bästa alternativen? Finns det möjligen ett alternativ för dessa bolag som är bättre? Man kan fråga sig det.

Hur ser ett optimalt support-nätverk ut?

En viktig detalj jag tycker ofta glöms bort är att Born Global bolagen precis som alla andra start-ups är små när de börjar sin resa. De har ofta en slimmad organisation som olika fort täcker större och större geografiska områden. Då krävs ett support-nätverk som ger dig enkel personlig service, finns i de länder du vill växa till och är specialiserat på små och medelstora bolag.

Personligt: Entreprenöriellt: Globalt:

Kanske inte så otippat så tror vi på Revideo att vi har lösningen – och den är att samarbeta med ett globalt nätverk. Vårt globala nätverk heter MGI Worldwide och vi är alla entreprenörer som är specialiserade på små och medelstora bolag. Eftersom nätverkets medlemmar inte är några jättestora bolag blir vår service också snabb, enkel och personlig.

Dagligt internationellt samarbete

Vi samarbetar dagligen med våra kollegor utomlands och hos oss är det lika naturligt att ta kontakt men någon av våra kollegor i Göteborg eller Skellefteå som att ringa kollegorna i Bejing, Hongkong eller L.A. Totalt har jag 5200 kollegor i 260 kontor i fler än 90 länder.

Med oss blir det enkelt eftersom vi kan frågorna, har kontakterna och vill vill hjälpa fler bolag ut i vida världen.

Med de orden så lämnar jag dig. Är det så att du funderar på om vi kan supporta just ditt bolag ut i världen så kontakta mig och mina kollegor här så tar vi upp kontakten därifrån. Allt gott!

Dela den här artikeln!