Revidecos kunder prisade på årets Alvargala

Av: |Publicerat: 2019-01-23|
  • Fumex, som vann pris som årets exportföretag
  • Skråmheden som årets handelsföretag
  • Bergmarks Gård som årets hållbara företag
  • Amakli Design som årets unga entreprenör

– Jätteroligt! Vårt mål är ju att hjälpa våra kunder att lyckas, och att deras framgångar uppmärksammas på detta sätt är givetvis sporrande, säger Britt-Inger Andersson, kontorschef i Skellefteå.

Men fyra vinnare samma kväll, det måste väl vara rekord?

– Absolut, visst har vi haft kunder som varit nominerade förut, och någon som även vunnit pris, men att en tredjedel av alla vinnarna har Revideco som rådgivare/konsulter känns förstås extra hedrande.

Vad hjälper ni dem med?

– Det varierar beroende på vilka behov de har. Allt från rådgivning i affärsutvecklingsfrågor till att vi hjälper till med årsredovisning och deklaration. Men så ska det vara, vi finns där som stöd, och behoven kan variera över tid.

Och nästa år, har Revideco kunder som kommer att vinna pris även då?

– Haha, det har vi säkert. Skelleftebygden har en stark entreprenörsanda som gjort att små och medelstora företag vuxit fram som komplement till de stora industrierna. Och att hjälpa just denna kategori företag – både service- och tillverkande företag – är Revidecos hemmaplan, berättar Britt-Inger Andersson.

Motiveringen till respektive vinnare i årets Alvargala:

Årets exportföretag: Fumex

Företaget har genom närhet och samverkan tagit världen med storm. De finns med dotterbolag i Kina, USA och Tyskland och har distributörer över hela världen, något som har lett till en stadig försäljningsökning både i Sverige och utomlands.

Årets handelsföretag Skråmheden med Handlarn Skråmträsk, Skråmträsk Sko och Skråmträsk kvarn.

Med fokus på ekologiskt och lokalproducerat skapar Asta och Erik attraktiva mötesplatser i takt med tiden. Lanthandel med online-shopping, handgjorda skor av yppersta kvalitet och ett unikt kafé med White guide-status. Med hållbarhet som ledord sätter de Skråmträsk på kartan och visar samtidigt att den levande landsbygden inte alls behöver vara en utopi.

Årets hållbara företag: Bergmark Gård

Bergmark Gård bedriver ett KRAV-godkänt lantbruk med miljötänk och djurens välmående i fokus. Med investeringar i såväl en modern och miljövänlig maskinpark som i egen produktion av foder till djuren minskar Bergmark Gård både utsläpp och miljöpåverkan. Med djur som betar utomhus halva året bidrar företaget dessutom till att hålla landskapen öppna och öka den biologiska mångfalden.

Årets unga företagare: Amanda Klingstedt, Amakli Design

I Amanda bor en kreativ och innovativ designer som på kort tid skapat ett starkt varumärke. Med en tilltalande webbshop och en butik som gynnar handeln i centrum har Amakli Design med sina estetiska, lokalförankrade produkter bidragit till vacker interiör på många platser i Skellefteå.

Om Alvargalan

Alvargalan är Skellefteås årligen återkommande näringslivsgala. Den arrangeras sedan 2010 av Alvargalans vänner som består av en bred representation av regionens näringslivsorganisationer. Namnet på galan är i sig en hyllning till grundaren av det världsledande hissföretaget Aimak och en av bygdens stora entreprenörer, Alvar Lindmark. Alvargalan genomförs i slutet av januari varje år då företagare och ledare möts för en festkväll och prisutdelning. På årets Alvargala delades det ut totalt tolv priser i lika många kategorier.

Dela den här artikeln!