Framtidsyrke Auktoriserad redovisningskonsult

Av: |Publicerat: 2019-08-30|

Framtidsyrke Auktoriserad Redovisningskonsult. Automatiseringen ger dig som auktoriserad redovisningskonsult ett gyllene tillfälle att TA FÖR DIG av nya affärsmöjligheter. Hemligheten är mod.

Vågar ta nya roller

Maria Svensson, auktoriserad redovisningskonsult och Emma Lindequist, auktoriserad revisor, har närmat sig varandra i sättet att arbeta. Det är rubriken i Tidningen Balans har i sitt senaste nummer som berör frågan om framtidens yrkesroll för redovisningskonsulten.

Robotarna tar över

Nu är det ganska många år som rubriker som ”robotarna tar över…” och ”var tionde jobb i Sverige tas över av robotar” som rullats ut i media och det har också debatterats om huruvida yrket som redovisningskonsult kommer att finnas kvar. Under tiden har de digitaliserade redovisningslösningarna blivit den nya normen och de senaste åren har även de mer automatiserade redovisningslösningar tagit mer plats på arenan.

På Revideco tänker vi annorlunda

Att omfamna det förändrade landskapet i redovisningsvärlden har fått oss att utveckla en ny tjänst i samarbete med PE accounting. Det är en controllertjänst speciellt anpassad för de bolag som valt en digital och automatiserad redovisningslösning. I de här bolagen finns det fortfarande behöv att ha ett bollplank som dels kan förklara rapporteringen i förhållande till gällande lagar och regler, dels kan kvalitetssäkra extern rapportering men också hantera mer framåtlutade frågeställningar.

Vi människor kommer alltid att behövas

Idag samarbetar vi på Revideco med flera av de redovisningsbyråer som erbjuder mer automatiserade lösningar, något som vi på Revideco inte ser som ett hot mot vår verksamhet utan en naturlig utveckling. Något som Maria Svensson kommenterar i intervjun: ”Istället för att sitta och mata in siffror och göra mindre kvalificerade uppgifter har jag fått en annan roll gentemot kunden… Vi människor kommer alltid att behövas. Någon som hjälper företagen att tolka de rapporter och siffror som kommer ut.”

Hemligheten är mod

”Var inte rädd att ta kommandot! Ta din kund i handen och hjälp dem genom automatiseringsprocessen. Är du redovisningskonsult känner du dina kunder och har en detaljkunskap som revisorerna inte har. Våga använda den.” – kommenterar Maria Svensson vidare.

Framtidsyrke auktoriserad redovisningskonsult

”Jag upplever dessutom att vi tydliggör värdet av en redovisningskonsult. För våra kunder blir det tydligt vad man inte kan använda en robot till och vad redovisningskonsulten faktiskt tillför” säger Emma Lindequist.

Snabbast växande

Vi på Revideco levererar traditionella redovisningslösningar och digitala redovisningslösningar i Fortnox och Visma. Vi tror på en fortsatt stor efterfrågan på de här tjänsterna där vi skräddarsyr en optimal lösning för varje bolag. Men den snabbast växande efterfrågan kommer från bolag som efterfrågar vår controllertjänst. De har tagit in PE accounting eller någon annan av våra samarbetspartners och vill även få stöd i kvalificerade frågor. Ofta rapporterar vi direkt till en VD eller så tar vi fram underlag åt en CFO – så att båda kan koncentrera sig på att göra sitt jobb istället för administration.

Här hittar du hela intervjun: Vågar ta nya roller Auktoriserad redovisningskonsult Tidningen Balans September 2019

Dela den här artikeln!