Löneoutsourcing – Därför ska du ta hjälp med lön

Av: |Publicerat: 2023-05-26|

Lönehanteringen är något ditt företag sysslar med varje månad och lägger en hel del tid på, i den här artikeln går vi in på när och varför det är fördelaktigt att ta hjälp med lön, sk löneoutsourcing, för dig som företagare.

Jag har inför den här artikeln intervjuat Agneta Södergren som arbetar på Revideco som auktoriserad lönekonsult och redovisningskonsult sedan 2011. Hon har genom åren hjälpt mängder med företag med löneoutsourcing.

Varför ska man ta hjälp med lön?

Vi hjälper företag som behöver stöd i sin lönehantering i olika slags former. Antingen kör vi lönekörningen från start till mål alternativt fungerar som ett bollplank för de som gör lönerna själva. Förutom detta bistår vi med att hjälpa till med olika set-ups om man exempelvis vill digitalisera olika kringsystem, exempelvis resor, utlägg eller friskvård. Du kanske vill göra lönehanteringen mer digital både för dig som arbetsgivare, men också för dina arbetstagare. Våra kunder består av allt från ägarlöner till företag som har flera hundra anställda. Vi har möjlighet att anpassa oss efter kunden och vad kunden redan har i övrigt.

Vi hjälper ägarledda företag i hela Sverige att växa och
utvecklas med hjälp av tjänster inom revision, redovisning och rådgivning.

Hur vanligt är det med att ta hjälp med lön?

Många större bolag med många anställda har ofta en egen löneadministratör inom bolaget. Dock finns även större bolag som lägger ut lönekörningen av flera olika orsaker. Exempelvis att det är svårt att hitta rätt person etc. Därav finns vi som kan hjälpa till med lönetjänsterna antingen kring hela processen eller att agera som ett bollplank.

Deklarera skog – skatteplanering

När är det bäst att outsourca lönehanteringen?

När ditt bolag har mer än fem anställda och det känns mycket att få med allt i lagar, regler och kollektivavtal. Av vår erfarenhet av våra egna kunder är det vid dessa tillfällen som många vill ha hjälp alternativt ha någon att bolla tankar och idéer med.

Vi tycker om att se företag och människor utvecklas och växa. Den resan vill vi vara en del av.

Vad är fördelarna med att ta hjälp med lön i ditt bolag?

Genom att ta hjälp med lönerna har du alltid tillgång till expertis så att ditt bolag alltid följer lagar och avtal. Dina anställda kan ofta ha många frågor. När du tar hjälp med lönehanteringen så finns alltid en person att kontakta för svar på deras frågor. Trots att lagar och avtal för anställda är relativt oföränderliga, så sker en del förändringar som du som arbetsgivare behöver ha koll på. Exempelvis vid covid-19 där det varit många oklarheter kring stöd. Har du någon som hjälper dig med lönehanteringen så behöver du inte oroa dig för eventuella förändringar för där har du alltid expertis som ligger steget före dig.

Auktoriserade lönekonsulten Agneta Södergren skrver på en artikel om att ta hjälp med lön

Tidskrävande och måste bli rätt

Ditt företag hanterar lön varje månad, en process som dels är tidskrävande, men framförallt måste bli rätt. Att lägga ut lön på extern part gör så att du sparar tid och kan fokusera på din kärnverksamhet. Vidare, har du även ständigt ett bollplank att bolla dina frågor och idéer med.

Stort tack Agneta för intervjun! Jag hoppas att alla som läst det här nu känner sig klokare i frågan om när man ska ta hjälp med lön. Och vill du komma i kontakt med Agneta och hennes team, så klickar du här.

5 skäl till att ta hjälp med lön

1. Sårbarheten minskar

Revideco bemannar er löneavdelning med kompetenta löneadministratörer. Det betyder att det alltid finns någon på plats som ser till att rätt lön betalas ut i rätt tid. Du kan därför sluta oroa dig för att din löneadministratör ska bli sjuk eller gå på semester.

2. Regelbundna kvalitetskontroller

För att säkerställa vår kompetens genomgår vi regelbundna kvalitetskontroller. Vi går kontinuerligt kurser och utbildningar för att uppdatera vår kunskap och hålla koll på uppdateringar i lagar och regler rörande löner, pension, förmåner, företagsekonomi samt skatt.

3. Mer tid över till annat

När du låter oss standardisera er löneprocess kan du lägga den tiden på annat. Du ska kunna fokusera på att arbeta med företagets kärnverksamhet – medan vi tar hand om lönerna.

4. Enkla system som alla förstår

Verktygen vi använder har användarvänliga, moderna gränssnitt och är lätta att förstå sig på. Vi vill att det ska vara lätt för dig och dina medarbetare att snabbt förstå systemen, så att ni enkelt kommer åt lönespecifikationer och andra uppgifter.

5. Underlättar vardagen

Många företagare tycker att det är bra att med att ta hjälp med lön för att ha tid med sitt övriga arbete. Dessutom ser vi till att hålla dig uppdaterad med relevant information för din bransch.

Outsourcing is an agreement in which one company hires another company to be responsible for a planned or existing activity which otherwise is or could be carried out internally – Wikipedia

Dela den här artikeln!