Dags att expandera utomlands!

Av: |Publicerat: 2019-01-17|

Många företagare planerar att expandera utomlands, men långt från alla gör det. Det är förenat med osäkerhet och hårt arbete att ta sig in på en ny marknad och har man ingen upparbetad kontakt på marknaden man vill in på är steget ofta större.  Samtidigt ser vi att fler och fler nystartade bolag redan från början har en internationell expansionsplan vilket vi är glada för. Många företagare har koll på marknaden, konkurrenter, regelverk och kultur men där man går bet är på är ofta följande frågor:

  1. Behöver man starta ett bolag på varje ny marknad?
  2. Finns det någon fördel med att starta en filial?
  3. Hur hanterar man moms?
  4. När får bolaget ett fast driftställe?
  5. Behöver man arbetstillstånd?

MGI European Talent meeting

Vi var förra veckan på MGI European Talent meeting i London. Där träffade vi 85 MGI medlemmar från större delen av världen som alla arbetar med växande bolag som vill växa utomlands. Vi är en blandning av revisorer, skattespecialister, jurister och redovisningskonsulter som tillsammans hjälper företagare jorden runt. Mötet är bland annat ett forum för att träffa och lära känna våra kontakter i andra länder, diskutera svårigheter och lösningar och ny reglering. Allt för att förenkla våra kunders expansion utomlands.

Nätverket MGI

MGI worldwide finns i 89 länder totalt 259 kontor och har 5200 medarbetare. Syftet med MGI är att ge våra kunder en bättre och mer mångsidig service genom att knyta kontakter över nationsgränserna. Det betyder att du slipper vända sig till en stor opersonlig revisionsbyrå när du expanderar internationellt. Samtliga byråer inom MGI är fristående, dvs det finns inga ägarintressen sinsemellan.

Two way street

Förutom att hjälpa svenska företag att etablera sig utomlands agerar vi också rådgivare till utländska företag som vill etablera sig i Sverige. Revideco är en fullservicebyrå som erbjuder inte bara initial rådgivning utan också löpande redovisnings och revisionstjänster.

Dags för dig att expandera utomlands?

Har du bestämt dig för att expandera utomlands och har fastnat i ovanstående frågeställningar? Boka då ett möte med oss här så hjälper vi dig till nästa steg!

Bilden från vänster: Erik Emilsson, Madeleine Beijer, Sara Norlund, Johan Söderström

Dela den här artikeln!