Revideco deltar i RPA pilotprojekt

Av: |Publicerat: 2021-06-18|

Revideco deltar i ett RPA pilotprojekt. Målet med  projektet är att skapa en standardiserad lösning för redovisningsverksamhet, ett projekt som drivs av FAR vår branschorganisation inom redovisning, revision och rådgivning.

RPA tar bort repetitiva uppgifter

– Det är spännande att få vara med i ett sådant här projekt för hela branschen och samtidigt se om det kan få oss på vår byrå att komma vidare i våra egna processer. Vi är medlemmar i det internationella nätverket MGI, där en del har kommit ganska långt med RPA. Det har gjort oss intresserade, berättar Fredrik Pålsson på Revideco.

Vad är RPA?

RPA står för Robotic Process Automation handlar om att automatisera (robotisera) vissa arbetsflöden. Typiskt sådant som är repetitivt, utförs digitalt och är regelstyrt utan en massa avvägningar eller undantag. Är det något som dessutom är arbetsintensivt så är tidsvinsten desto större när det fungerar.

Vilken nytta har projektet?

Digitalisering är ett prioriterat område hos FAR och målet med det här projektet är att skapa en standardiserad lösning för byråernas redovisningsverksamhet, som exklusivt ska erbjudas FAR:s medlemmar.

– Vi vill utveckla och driva viktiga frågor tillsammans med branschen. För många är digitalisering inom redovisning en viktig fråga och vi vill stötta våra medlemmar på den resan, säger Camilla Carlsson, auktoriserad redovisningskonsult på FAR.

Fyra revisions- och redovisningsbyråer deltar

Av de byråer som anmält intresse av att delta i projektet har FAR och Bots& valt ut fyra. Förutom MPC Consulting är det Revideco, med kontor i Skellefteå, Stockholm, Göteborg och Sundsvall, Redo i Jönköping och Dalacc by EE i Ludvika.

Intresserad av att läsa mer, läs då här.

Dela den här artikeln!