Så undviker du personligt betalningsansvar

Erik Emilsson ny styrelseledamot i FAR!

Av: |Publicerat: 2021-10-04|

Vi kan glatt meddela den 23 september så valdes vår Erik Emilsson in som ny som styrelseledamot i FAR!

FAR ger näringsliv och samhälle tydliga spelregler

FAR är vår branschorganisation inom redovisning, revision och rådgivning. FAR utvecklar ekonomi-Sverige och ger näringsliv och samhälle tydliga spelregler, rätt kompetens och tillförlitlig information.

Erik Emilsson ny ledamot i FAR

Erik som ursprungligen kommer ifrån Lycksele startade sin revisonsbana i Skellefteå under slutet på 80-talet. Efter några år flyttade han ner till Stockholm och grundade Revideco år 1994. Sedan dess har han hjälpt mängder med entreprenörer i deras verksamheter och att uppnå sina mål. Erik har haft en stor betydelse för Revideco och jobbat som VD sedan start. Såhär säger Erik om invalet:

”Jag är stolt och entusiastisk över att bli invald i FARs styrelse! Ser fram emot att stärka positionen för oss entreprenörsrevisorer, det vill säga alla vi kvalificerade revisorer som främst jobbar med ägarledda bolag. Totalt antal anställda på entreprenörsrevisionsbyråer är fler än 2000, och den rösten behöver stärkas! Viktiga frågor för oss är till exempel att försvara och effektivisera revisionen av mindre bolag och att kombiuppdragen blir kvar – eftersom det är vad våra kunder efterfrågar!” – Erik Emilsson ny styrelseledamot i FAR

MGI Worldwide

Dessutom har Erik även haft ett stort intresse i internationella frågor med erfarenhet som ordförande och styrelseledamot för MGI Worldwide i många år. MGI är ett internationellt nätverk som kopplar ihop ca 250 oberoende byråer i över 100 länder. De lärdomar och kunskaper han fått därifrån är något som han tar med sig in i sin nya roll. Vi är mycket stolta över att han nu även går in som ledamot i FARs styrelse.

FAR:s styrelse 2021/2022

FAR:s styrelse består av 15 ledamöter. Ordförande, omval: Åsa Lundvall, EY. Förste vice ordförande, omval: Hans Warén, Deloitte. Andre vice ordförande, omval: Mikael Ernström, Ernströms Revisionsbyrå. Styrelseledamöter, nyval: Nicklas Bohman, Aspia, Erik Emilsson, Revideco och Tina Zetterlund, KPMG. Styrelseledamöter, omval: Dan Beitner, KPMG, Kajsa Boqvist, PwC, Helena Dale, Balansen, Micael Engström, EY, Peter Ekberg, Deloitte, Anna Johnson, Grant Thornton, Helena Kaiser de Carolis, PwC , Anna Nilsson, Grant Thornton och Malin Nilsson, BDO

Revideco är idag en rådgivnings-, redovisnings-, och revisionsbyrå med ca 60 anställda med kontor i Göteborg, Sundsvall, Skellefteå och Stockholm.

Dela den här artikeln!