Hem/3:12 förslaget slopas

3:12 förslaget slopas

Av: |Publicerat: 2017-08-26|

Idag har regeringen beslutat om att slopa det kritiserade förslaget om försämringar inom 3:12 regelverket. 3:12 reglerna styr hur ägare till fåmansbolag blir beskattade på utdelning och försäljning av aktier, och frågan har varit hur mycket som kapitalbeskattas och hur mycket som ska tjänstebeskattas. Förslaget som nu regeringen slopar skulle drastiskt minska den del som många fåmansföretagare idag kan beskatta i kapital.

Företagarnas VD Günther Mårder kommenterar

– Det är en lättnadens suck som sveper över Företagar-Sverige efter dagens besked, och fortsätter:

– Sedan förslaget presenterades har förtvivlade företagare hört av sig till oss för att berätta hur förslaget hade slagit mot deras verksamheter. Vissa var på väg att expandera och anställa men ändrade sina planer. Jobb kan alltså ha gått förlorade trots att förslaget inte ens hann träda i kraft.

– Politisk oro och brist på förutsägbarhet är allvarliga tillväxthinder. Skatteförslagen och det parlamentariska läget har givetvis bidragit till ökad osäkerhet bland företagare. Jag kan bara välkomna att alliansen valde att lägga ett så starkt fokus på frågan och att regeringen nu valt att lyssna till kritiken och backa. Det är tusentals företagare som skulle drabbats, säger Günther Mårder. Läs hela kommentaren på Foretagarna.se.

Behöver du se över din utdelningssituation?

Vi på Revideco erbjuder en entimmes genomgång där vi tittar på om ditt bolag uppfyller kraven för att lämna utdelning samt din skattesituation, boka in dig här.

Dela den här artikeln!