Hem/Risker vid köp av mindre bolag

Risker vid köp av mindre bolag

Av: |Publicerat: 2020-09-18|

Vi på Revideco har assisterat vid köp och försäljningar av mindre och medelstora bolag sedan 1994. Vi ser att köpare idag tar onödiga risker vid köp av mindre bolag. Det beroende av att de mindre bolagen ofta köps utan att det sker en due diligence, dvs en företagsbesiktning.

Due diligence is an investigation of a business or person prior to signing a contract -Wikipedia

Due diligence marknaden idag

Att upphandla en due diligence med en hög grad av säkerhet är en kostsam affär, speciellt för små och medelstora bolag. Det beror på den höga graden av standardisering i branschen som innebär att de frågebatterierna som används är gjorda för att passa alla typer av bolag och situationer. De är inte flexibla och därmed är det kostsamt att dels ta fram dokumentation och dels granska dokumentationen.

Revidecos lösning

Anledningen till att köpare av små och medelstora bolag inte genomför en fullödig due diligence är helt enkelt att det är för dyrt. Vi har därför tagit fram en mer kostnadseffektiv tjänst speciellt anpassad för att minska risker vid köp av små och medelstora bolag . Vi kallar den DD light.

DD light – en flexibel lösning

Vår DD light tjänst är inte standardiserad så som en fullödig due diligence, vilket innebär att vi tillåts vara mer flexibla när vi besiktigar företaget du vill köpa. Det innebär också att kostnaden är betydligt lägre.

Onödiga risker vid köp av mindre bolag

Vi på Revideco är erfarna revisorer av mindre och medelstora bolag och är vana vid att identifiera riskfyllda områden. Vi använder våra erfarenheter från revision av den storleken av bolag och applicerar våra kunskaper till situationen. Vi kan på det sättet leverera en kostnadseffektiv DD Light som minskar onödiga risker vid köp av mindre bolag.

Ska du köpa ett bolag och vill minska din risk? Läs mer och boka möte här.

Dela den här artikeln!