Rådgivning till företagare – bollplanket, idésprutan och sparringpartnern

Av: |Publicerat: 2020-06-09|

Vi på Revideco har stöttat med rådgivning till företagare sedan 1994. Tidigare erbjöd vi bara våra befintliga redovisnings- och revisionskunder de här tjänsterna, men sedan något år har vi öppnat upp våra rådgivningstjänster för alla.

Rådgivning till företagare – bollplanket, idésprutan och sparringpartnern

Du som entreprenör vet att ibland så dyker det upp en frågeställning som du själv inte kan svaret på eller känner till best practice för. I andra områden har du ett nätverk av personer du kan ta hjälp av och diskutera fram en bra lösning just för dig och din situation. Precis det nätverket tillhandahåller vi på Revideco med våra nationella och internationella rådgivare.

I vår rådgivning till företagare är vi bollplanket, idésprutan och sparringpartnern och hjälper dig hitta en lösning som passar just dig och din situation.

I samarbete med din redovisningsbyrå

Vi samarbetar även med flertalet externa redovisnings-, corp-, invest- och advokatbyråer där vi tillhandahåller våra rådgivningstjänster som ett komplement. Tillsammans ger vi Sveriges entreprenörer ett starkt erbjudande och en trygg vardag.

Hur kommer jag i kontakt med er?

Vill du boka ett möte direkt så klicka här så hör vi av oss inom kort med förslag på mötestid.

Utdelningsrådgivning – 3:12

Utdelning från det egna bolaget beskattas för det mesta enligt 3:12 regelverket. Vi är experter på området och har 25 års erfarenhet av de här frågorna.

Ta in delägare

Att ta in delägare innebär ofta en positiv förändring för företaget. Bra att ha med sig är att det finns flera skattemässiga fallgropar som du behöver manövrera runt, varför det är bra att förbereda sig innan du erbjuder dina framtida kollegor delägarskap.

Köpa bolag

Våra rådgivare har erfarenhet av 100-tals affärer i de mest skilda branscher. Vi kan ge dig värdefulla råd och vi vet i vilken ordning besluten ska tas. Du väljer om du vill ha vårt stöd stöd genom hela processen eller bara med due diligence, dvs den företagsundersökning du gör innan köpet. Vi har också tagit fram en specialanpassad företagsundersökning för de lite mindre affärerna som vi kallar DD light.

Controller – få kontroll över bolagets ekonomi

Vår controllertjänst är specialanpassad för dig som redan nu sköter bolagets redovisning i en digitaliserad och automatiserad miljö. Idag har vi samarbeten med flera av de aktörer på marknaden som kommit längst med automatisering. Vi hjälper dig med att kontrollera att redovisningen är korrekt och vi hjälper dig även förstå hur du bör agera på de underlag då får.

Likviditetsrådgivning

Vi har lång erfarenhet av likviditetsplanering, upprättande av likviditetsbudget och rådgivning. Vi kan hjälpa dig att komma igång med likviditetsplanering och även ge dig de handfasta råd du behöver för att förbättra din likviditetssituation. Jens Malm, auktoriserad revisor i Göteborg är en av våra specialister inom likviditetsfrågor. Han skriver artiklar under sitt alias ”likviditetsdoktorn”. Här hittar du ett av likviditetsdoktorns inlägg.

Start-up rådgivning

Driver du en start-up och vill träffa någon som kan hjälpa dig med en effektiv redovisningslösning och ge dig goda råd längs med vägen? Vi stöttar med digitala redovisningsverktyg och kloka råd, allt från att registrera bolaget till hjälp vid global expansion.

…och även fler områden

Andra vanliga områden vi stödjer företagare med är sälja bolag, lösa ut delägare, generationsskiften,W-8BEN-E & trädabolag men kan ganska mycket mer. Behöver du hjälp eller funderar på om vi kan hjälpa dig? Boka ett möte så reder vi ut det.

Driver du en byrå och vill höra lite närmare om hur ett samarbete med oss ser ut? Maila då Antti Niemiantti.niemi@revideco.se.

Dela den här artikeln!